Yüksel Polat

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ( ŞURO) 21 Şubat Dünya Rehberler Gününü bir dizi etkinlik ile kutladı.

Turizm alanında turistlere yönelik tarihi, kültürel değerlerin doğru tanıtılmasının yanı sıra yüklendikleri sorumluluk gereği önemli bir görevi icra eden Turist Rehberleri, 21 Şubat Dünya Rehberler Gününü bir dizi etkinlik ile kutladılar.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında ilk olarak Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Turist Rehberliği Bölümü ile Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ortaklığında bir program düzenlendi. Program kapsamında Harran Üniversitesi'nde yetişen Turist Rehberi adaylarına Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi ve 'Göbeklitepe'de uygulamalı eğitim verildi. Daha sonra etkenlikler kapsamında Şanlıurfa'da görev yapan Turist Rehberleri El Ruha Otelinde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Asım Saldamlı, profesyonel turist rehberleri ile rehber adayı öğrenciler katıldı.

Müslüm Çoban; Turist Rehberleri turizmin vazgeçilmez unsurudur

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ŞURO Başkanı Müslüm Çoban turizmin gelişmesinde Turist Rehberlerinin önemine vurgu yaparak; Üstlendiğimiz görev gereği turist rehberi olmadan gelişen bir turizmden bahsetmemiz mümkün değildir. Turizm değerlerinin doğru tanıtılmasının yanı sıra misafirlere yönelik sorumluluklarımız bizim mesleğimizi turizmin vazgeçilmezleri arasına oturtmaktadır. Bundan dolayı turist rehberleri turizmin vazgeçilmez unsurudur' Dedi. Müslüm Çoban sözlerine devamla ŞURO olarak meslektaşlarına yönelik eğitim çalışmaların yanı sıra oda olarak yaptıkları faaliyetlere yönelik kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Program çerçevesinde, Sanat Tarihçisi İbrahim Halil Sarısu tarafından Urfa Suriçi ve Sura Yakın Nekropoller, Yüksek Mimar Seydi Yüzgül tarafından Geleneksel Urfa Evleri Mimari Özellikleri konularında sunumlar yapılmasını ardından ŞURO tarafında Şanlıurfa Turizmin katkılarından dolayı emeği geçenlere plaket takdimi gerçekleştirildi.

Daha sonra Berceste Cafe'de düzenlenen Sıra Gecesinde bir araya gelen Rehberler, Hüseyin Canlı'nın Sıra Gecesi ekibinin seslendirdiği bir birinden güzel parçalar eşliğinde stres attı.

Gün boyu etkinliklere katılan ve Sıra Gecesi ile meslektaşları ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Turist Rehberleri ise yaptıkları açıklamada böylesi bir organizasyondan dolayı ŞURO Başkanı Müslüm Çoban ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ettiler