Hacer AŞİT / GARO ve ŞURO üyesi turist rehberleri Tunceli, Elazığ ve Malatya illerini içeren üç günlük bir info çalışması gerçekleştirdi. Geçen hafta sonu gerçekleştirilen üç günlük ifno çalışması hakkında gazetemize açıklamada bulunan Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban çalışmanın çok verimli geçtiğini belirterek; Bilindiği üzere pandemi sonrası normalleşme üzerine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı da turizmde 'yeni normal' kapsamında genelge yayınladı. Bu kapsamda otellerin, turizm işletmelerinin nasıl davranacağı ve hangi kurallara uyacağı hususunda bir dizi kurallara yer verildi. Bu kurallar konusunda turist rehberlerinin de hangi kurallara uyacağı, nelere dikkat edeceği hususuna da yer verildi.
Bizler de ' yeni normal' kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığının denetiminde, Gaziantep Rehberler Odasının ' (GARO) organizasyonu ve Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası'nın da katılımı ile Tunceli, Elazığ, ve Malatya'yı kapsayan üç günlük bir çalışma ve bilgilendirme gezisine katıldık. Bu ifna çalışmasındaki amacımız turist rehberlerinin sahada hangi kurallara uyması gerektiği, sosyal mesafenin nasıl korunacağı, turistlerin nelere dikkat edeceği konusunda uygulamalı bir eğitim yapmış olduk' dedi.
Pandemiden dolayı etkilenen turizm sektörünün sorunlarını da masaya yatırdıklarını belirten ŞURO Başkanı Müslüm Çoban; ' Bölge turizmimiz şehirler olarak birbirine bağlı. Bu çalışma vesilesi ile diğer şehirlerdeki meslektaşlarımız ile bir araya gelme ve sorunlarımızı masaya yatırma imkanı da bulduk. Organizasyondan dolayı GARO Yönetim Kuruluna ve tüm katılımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum' dedi.
' Yeni Normal' tedbirleri kapsamında 23 turist rehberinin katıldığı info çalışması kapsamında bölge turizminin hareketlenmeye başladığını gözlemediklerini belirten ŞURO Başkanı Müslüm Çoban başta Tunceli olmak üzere Elazığ ve Malatya'nın doğa güzelliklerinin ön plana çıktığını belirterek ' Gezimiz kapsamında ziyaret ettiğimiz bu şehirlerimiz sahip oldukları doğal güzellikler ile keşfedilmeyi bekliyor. İnanılmaz güzelliklere sahip bu şehirlerimizi vatandaşlarımız hiçbir güvenlik endişesi olmadan rahatlıkla gezebilirler' diyerek vatandaşları bu doğa güzelliklerini ziyaret etmeye davet etti.