AA / Şanlıurfa'daki Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla devam edilen programa atlarla gelen öğrenciler ise ellerindeki Türk Bayraklarıyla Şehitlik Anıtı'ndan Rabia Meydanı'na kadar gösteri sunarak gitti. Buradaki etkinliklerde sporcular çeşitli gösteriler sergiledi.
Vali İzzettin Küçük ve protokol üyeleri, daha sonra yurt içi ve yurt dışındaki spor dallarında dereceye giren öğrencilere madalyalarını verdi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolaysıyla Siverek, Viranşehir Akçakale ve Birecik ilçelerinde tören düzenlendi.
Siverek ilçesinde Kanlıkuyu Parkında başlayan ve Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Sergi, Halk Eğitimi Merkezi Vekili Ferit Akçalı ve bisikletli grubun katıldığı Gençlik Yürüyüşü, davul zurna eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.
Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu tören, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

-Viranşehir
Hükümet Konağında düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Enver Alay'ın Atatürk anıtına çelenk koydı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törene Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Erkan, kurum amirleri, gaziler ve öğretmenler katıldı.

-Akçakale
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Mehmet Emin Önhan, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız'ın katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tamamlandı.

- Birecik
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Birecik ilçesinde tören düzenlendi.
Atatürk Bulvarı önünde çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Kaymakam Deniz Zeyrek, Cumhuriyet Başsvcısı Çağdaş Topgül ve ilgililer katıldı.
Etkinlikte bir yıl boyunca çeşitli dallardaki turnuvalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.