Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye ilişkin kararlarıyla Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği vurgulandı.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil ve masumların zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

❮❯
'Zeytin Dalı' ile teröristlerden temizlenen köylerine döndüler
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tarafından hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı' sürüyor. AA ekibi, TSK destekli Özgür Suriye Ordusu tarafından terör örgütü PYD/PKK üyelerinden yeni arındırılan Adamanlı köyünü görüntüledi. Teröristlerin zor kullanarak girdikleri evlerde birçok mevzi oluşturup duvarlarda açtıkları deliklerden TSK unsurlarına saldırdığı köyün Mehmetçik tarafından örgüt mensuplarından temizlemesinin ardından bazı aileler de evlerine döndü. ( Sarp Özer - Anadolu Ajansı )
26.01.2018 Sarp Özer
1 / 9

'Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan toplam 23 hedefimha edilmiştir. Harekata katılan 13 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre, en az 343 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.'

Açıklamada, harekatın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.

Afrin bölgesindeki terör hedefleri ateş altında

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerini ateş altına aldı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis-İslahiye Hatay hudut hattında tespit edilen terör hedefleri, sabahtan bu yana belirli aralıklarla Fırtına obüsleriyle bombalanıyor.

Top sesleri, Kilis'in sınır köylerinden de duyuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok yakında terör örgütü kıpırdayamaz hale getirilecektir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 'Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını anlamak istemeyenler için Zeytin Dalı Operasyonu açık bir ikaz, fiili bir örnek olmuştur. Çok yakın bir zamanda terör örgütü adeta kıpırdayamaz hale getirilecek.' dedi.

Zeytin Dalı Operasyonunun hedeflerine ulaşana kadar sürdürüleceğini belirten Erdoğan, Türk Tabipler Birliği'nin bildirisine de tepki göstererek, 'Bu terörist sevicilerin barışa evet dediklerini pek duymadık' diye konuştu.

Batılı ülkelerden 'operasyon kısa sürsün' diyenlere de Erdoğan, 'Afganistan, Irak'ta ne kadar sürdü? Bize akıl verenler, biraz da kendileri kullansın' yanıtını verdi.

'Zeytin Dalı' ile teröristlerden temizlenen köylerine döndüler

AA ekibi yoğun çatışmaların ardından teröristlerden kurtarılan Adamanlı köyünü görüntüledi. Sınıra 3 kilometre mesafedeki köy, yoğun çatışmaların ardından teröristlerden temizlendi. Çatışmalar sırasında Özgür Suriye Ordusu'ndan 5 asker yaralandı, PYD/PKK üyesi 30 terörist etkisiz hale getirildi.

Köy sakini Seyidu, 'Duyduk ki Türkiye gelmiş, ben de Türkiye'nin yeğeniyim, keyiflendim hemen evime döndüm.' dedi.

ÖSO Komutanlarından Neddef: PKK'nın DEAŞ'tan hiç farkı yok

Zeytin Dalı Harekatı'nda destek veren ÖSO komutanlarından İsmail Neddef, AA'ya yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD/PKK'nın DEAŞ ile aynı ihlalleri yaptığını, DEAŞ'ı çıkardıkları gibi PYD/PKK'yı da bölgelerinden çıkarmak için savaştıklarını söyledi. AA