YEŞİLDİREK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 1. ETAP ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Şanlıurfa'nın en önemli ihtiyaçlarının başında gelen kentsel dönüşüm alanında çalışmalara ağırlık verdiklerini aktaran Başkan Beyazgül; Kale Eteği ve Kızılkoyun'daki yıkımların örnek projeler olduğunu, Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap çalışmalarına başladıklarını, bu tür projeler vatandaşların işbirliğinin önemli olduğunu dile getirdi.

HAŞİMİYE'DE KAPSAMLI BİR DÜZENLEME YAPILACAK

Şanlıurfa'da son dönemde büyük projelerin hayata geçirildiği bir döneme girdiklerini vurgulayan Beyazgül; oto galericilerin yıkılmasıyla şehir trafiğinin kısmen rahatladığını, yeni Belediye yerleşkesiyle tüm birimlerin tek merkezde toplandığını, Özdiker Çarşısı'nın yıkımıyla Haşimiye'deki tarihi hanların gün yüzüne çıkarılacağını ifade etti.

KALE ETEĞİ ÖRNEK BİR PROJE OLDU

Vatandaşların talebi üzerine Kale Eteği'nde hayata geçirilen dönüşümün örnek bir proje olduğunu vurgulayan Beyazgül, 'Büyükşehir Belediyesi olarak Kale Eteği Güney kısmında başlattığımız istimlak çalışmalarıyla alanı tüm hemşerilerimizin, yerli ve yabancı misafirlerimizin gönül rahatlığıyla gezip dinlenebileceği güvenli bir yeşil alana dönüştürdük. Diğer yandan o bölgede zor şartlarda yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntısını giderdik. Karşılıklı rızanın gözetildiği bu projeleri yaygınlaştırmamız gerekiyor' diye konuştu.

YEŞİLDİREK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 1. ETAP ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Şanlıurfa'nın en önemli ihtiyaçlarının başında gelen kentsel dönüşüm alanında çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Belediyemiz ve TOKİ işbirliği ile 270 Bin metrekare alanda yapılacak olan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesinin 40 Bin metrekarelik birinci etabında çalışmalarımız başladı. Eski Karayolları Genel Müdürlüğü hizmet binasının olduğu alanda yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte projenin startını verdik. Öncelikle alandaki ağaçların birçoğu kesilmeden kökünden sökülerek başka bir alana taşındı, daha sonra ise temel atma çalışmalarıyla birlikte hummalı bir inşaat süreci başladı. Yeşildirek Kentsel Projesinin birinci etap çalışmalarıyla 40 bin metrekarelik alanda 294 konut ve 26 iş yeri yapılacak. Belirli bir aşamaya geldikten sonra buradaki kentsel dönüşüm ilan edilen bölgede vatandaşlarımız ile temasa geçilerek takas işlemleri başlatılacak' diyerek kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarla işbirliğinin önemli olduğunu dile getirdi.

OTO GALERECİLERİN TAŞINMASI, ŞEHRİMİZE NEFES ALDIRDI

Kent trafiğinin bitmek bilmeyen çilesi olarak gösterilen Cumhuriyet Caddesindeki galerilerin yıkımıyla, trafiğin nefes aldığını aktaran Beyazgül, 'Şehrin en yoğun merkezlerinden birinde yer alan ve şehir trafiğini olumsuz etkileyen Oto Galericiler Sitesini yıktık ve yeni yerine taşıdık. Böylece şehrin tıkanan noktalarındaki trafik sorunlarını çözerek şehrin rahat bir nefes almasını sağladık' diye konuştu.

KIZILAY MEYDAN PROJESİNE YOĞUNLAŞTIK

'Kızılay Meydan Projesi' için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Acil Kamulaştırma Kararı ile birlikte çalışmalara başladıklarını belirten Beyazgül, 'İlk olarak alanda bulunan Büyükşehir belediyemize ait eski Şanmed binasını yıktık. Bu tür çok katlı yapıların küçük bir alanda sıkışıp kalması şehrimizi olumsuz etkiliyor. Bu projeyle Şanlıurfamıza yeni bir meydan kazandıracak olmanın sevinci içerisindeyiz. Şimdiden tüm Şanlıurfalı hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum' diyerek sevincini ve heyecanını paylaştı.

EK HİZMET BİNALARINI TEK NOKTADA TOPLUYORUZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ait tüm hizmet birimlerini tek çatı altında toparladıklarını ifade eden Başkan Beyazgül, 'Bünyemizde bulunan ve dağınık haldeki ek hizmet binalarını tek bir çatı altında toplayarak her bir ek hizmet binası için ödediğimiz kira bedellerinden tasarruf sağlayarak Belediyemizin bütçesine kattık. Bu önemli tasarrufun yanında evrak ve diğer işlemler için Belediyemize gelen vatandaşlarımızın tek bir merkezden işlerini görmelerini sağlamış olduk' diye konuştu.

KARAKOYUN KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI VE VİYADÜĞÜ TAMAMLANDI

Şanlıurfa-Gaziantep güzergahındaki trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatacak olan Karakoyun Köprülü Kavşağı ve Viyadüğü çalışmalarında sona gelindiği bilgisini paylaşan Beyazgül, 'Bölgede yaşanan trafik yükünü büyük bir ölçüde rahatlatan Karakoyun Köprülü Kavşağı ve Viyadüğünü tamamlayarak Karakoyun, Hızmalı, Süleymaniye, Akşemsettin ve Devteşti Mahallelerini birbirine bağladık' dedi.

ASFALT VE BETON İHTİYACIMIZI KENDİMİZ KARŞILIYORUZ

Daha önce mevcut olan ve Saatte 60 ton sıcak asfaltın üretilebildiği eski Asfalt Şantiyesini güçlendirerek revize ettiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Çevreye duyarlı, doğalgaz ile çalışan, Saatte 240 ton sıcak asfalt üretebilecek, yüksek kapasiteli ve daha kaliteli asfalt üretimi yapacak olan Asfalt Plentimizi kurduk. Bunun yanında modernize ederek taşımasını sağlayıp hizmete açtığımız Beton Santrali ile Saatte 90 Metreküp Beton Üretimi yapacağız. Tam otomasyonlu olarak kurduğumuz Beton Santralimiz günlük 1500 ton olmak üzere aylık 45 bin ton beton üretimi yapabilecek bir kapasiteye sahip' diyerek altyapı hizmetleri için yatırımlara hız verdiklerini vurguladı.

KIZILKOYUN'UN ARDINDAN, ULU CAMİ'Yİ DE IŞIKLANDIRDIK

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartarak turizme kazandırmayı ve görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Beyazgül, 'Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının çevresinde 35 yapının yıkım çalışmalarını tamamladık. Mağaraların daha net bir görünüme kavuşmasını sağlayarak yaptığımız ışıklandırma çalışmalarıyla Kızılkoyun Nekropol alanı ışıl ışıl parıldıyor. 'Peygamber Şehri Şanlıurfa'nın tarihi simgelerinden Ulu Cami'yi de dokusuna uygun olarak ışıklandırarak şehrin siluetine yeniden sunduk' diyerek Ulu Cami'yi özel bir sistemle ışıklandırdıklarını dile getirdi.

TARİHİ URFA SOKAKLARINDA CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ

Şanlıurfa'nın tarihine ışık tutan yapı ve sokakların restorasyon ve çevre düzenlemesine devam ettiklerini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Işıklandırma çalışmaları başta olmak üzere tarihi Bıçakçı Mahallesinde cephe iyileştirmesi ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarına başladık. 16 ayrı sokağı orijinaline uygun bir şekilde cephe sağlıklaştırması ve iyileştirmesi yaparak Urfa tarihine sahip çıkıyoruz' dedi.

SAKIBIN KÖŞKÜ'NÜ RESTORE EDİYORUZ GÜMRÜK HANI GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden Sakıb'ın Köşkü'nü, restorasyon çalışmalarıyla yenilediklerini ifade eden Beyazgül, 'Çalışmalar tamamlandığında Sakıbın Köşkü Gastronomi Merkezi olarak yeni ihtişamıyla hizmete açılacak. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Sakıbın Köşkü içerisinde düğün fotoğrafı çekimi, kafeterya, bol yeşil alan ve şehrimizin yöresel lezzetlerinin tanıtımı yapılacak. Şehir merkezindeki sıkışıklığı gidermek, şehre nefes aldırmak ve tarihi bölgelerin imajını ve görüntüsünü güzelleştirmek en asli görevlerimiz arasında yer alıyor. Şanlıurfa'nın kalbi olan Haşimiye bölgesinde yer alan, 1990 tarihinde yapılan, Özdiker Çarşısı, bulunduğu yer olarak büyük bir trafik yoğunluğu ve görüntü kirliliğine sebep oluyor. Tarihi Hanlar Bölgesinde yer alan Arasa Hamamı, Gümrük Hanı ile bölgede bulunan tarihi çarşıları gün yüzüne çıkartmak için Büyükşehir Belediyesi olarak olumlu dönüşler almaya başladık. Özdiker Çarşısının kaldırılması için Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile acele kamulaştırma yetkisi Büyükşehir Belediyesine verildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname doğrultusunda Özdiker Çarşısında toplamda 122 işyeri kamulaştırılarak yıkılacak. Böylece gerçekleştirilecek olan yıkım çalışmalarının ardından bölgede meydan ve çevre düzenleme çalışmaları başlatılarak Şanlıurfa'ya bir meydan daha kazandırmış olacağız' diyerek projenin önemine değindi.

GAP VADİSİ 4. ETABI, YEŞİL ALANLARIN ÖNEMİNİ GÖSTERİYOR

Sıcak bir iklim kuşağında bulunan Şanlıurfa'nın yeşil alan ihtiyacına değinen Başkan Beyazgül, 'Yeşil alan ihtiyacını gidermek için kent merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir yeşil alan atağı başlattık. Bu kapsamda ilk iş olarak GAP Vadisi 4. Etabını tamamladık. Büyükşehir Belediyesi olarak bölgenin yeşil alan ihtiyacını karşılayacak olan GAP Vadisi'nde yaptığımız çalışmalar neticesinde 4.Etapta dinlenme alanları ve kafeteryaları halkımızın hizmetine sunduk. Ayrıca alanda yeşillendirme çalışmaları kapsamında 85 Bin metrekarelik yeşil alan içerisine 100 bin ağaç ve bitkinin dikimini gerçekleştirdik' diyerek yeni projelerin de gündemlerinde olduğunu belirtti. (Haber Merkezi )