Haber Merkezi / Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü münasebetiyle kentte çeşitli etkinlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi, 11 Nisan Kurtuluş Gecesi Buluşmasında 'Gençlerle Söyleyişi' programı düzenledi.
Büyükşehir Belediyesinin konuğu olarak programa katılan Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş ve Başkan Nihat Çiftçi tarafından gerçekleştirilen söyleşiye çok sayıda genç katıldı.
11 Nisan kurtuluş mücadele ruhunun anlatıldığı söyleşin ardından gençlere deneyimlerini aktaran Veyis Ateş ve Başkan Nihat Çiftçi, gençlerin sorularını yanıtladı.


Çiftçi, Bu Şehir Geleceğimizin Teminatı Olan Gençliğimize Emanet'
Burada bir konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesinin gençliğe olan bakış açısını anlatarak, gençler için yapılan yatırımları anlattı.
'Bu şehir geleceğimizin teminatı olan sizlere emanet olacak' diyen Başkan Nihat Çiftçi, 'Gençliğe ve geleceğimize bakarken tarihimize muhakkak suretle bakmamız lazım. Nasıl bir kültürden geldiğimizi, toplum olarak nasıl tarihi bir süreç yaşadığımızı iyi okuyup iyi anlamamız lazım. Bunu yaptığımızda geleceğe doğru bir şekilde nasıl bakacağımızı da öğrenmiş olacağız. 11 Nisan 1920'de ecdadımız genci, yaşlısı, kadını ve çocuğu ile büyük bir mücadele gösterdi. Bunun aynısı 1071'de, 1453'te, Çanakkale savaşında, 15 Temmuz'da ve hatta bu gün sınır ötesindeki terörle mücadele de. Tarihimizden gördüğümüz gibi muazzam bir birleşme var. Şanlıurfa tarihinden bu güne kadar her zaman doğru bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde durdu. Kürt, Türk, Arap ve farklı toplumdan insanlar hep birlikte yaşadı. Ve hiç bir ayrım gözetmeksizin kardeşçe yaşadı. Bu bizim en büyük zenginliğimizdir, bizlerde bu kardeşliği severek yaşıyoruz' şeklinde konuştu.

Beyazgül, 'Gençlerimizin Geçmişini İyi Bilip Geleceğine İyi Bakması Lazım'
Gençliğin önemine değinen AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'de, 'Gençlerimizin geçmişini iyi bilip geleceğine iyi bakması lazım. Gençliğimizin kıymetini bilerek ülkemizin hatta İslam aleminin geleceği için iyi çalışmamız lazım. Yunus Emre'nin dediği gibi, 'Anamdan doğdum gittim pazara, kefenimi aldım girdim mezara' sözünü hayatımızın her noktasında ilke edinmeliyiz. Gençlik birikim elde etmek içindir, Hayatta ahrete hazırlanmak içindir. Gençlik çok önemli, çağ açıp çağ kapatan tüm olaylar gençlik ile başladı' şeklinde konuştu

Cevheri, 'Gençlerimize Örnek Olmaya Çalışıyoruz'
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, 'Ruhen ve dinende gençlerimize hem örnek olmaya hem de geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. İlk öğretmenlik yaptığım günde öğrencilerime sorduğum şey nasıl bir öğretmen görmek istiyorsunuz olmuştu' dedi.