Haber Merkezi / Başkan Beyazgül'ün önderliğinde 'Geleceğimiz İçin Fıstık Dikelim' projesiyle kırsalda fıstığın daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında 'Geleceğimiz İçin Fıstık Dikelim' projesi kapsamında imzalanan protokolle kırsalda fıstık ağacı olmayan vatandaşlara kendi tapulu arazilerinde dikilmek üzere fıstık fidanı desteği verilecek.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün öncülüğünde İlk olarak Harran ve Akçakale ilçelerinden başlayacak olan 'Geleceğimiz İçin Fıstık Dikelim' projesi öncesi bir protokol imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı ile İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Murat Çakmaklı arasında imzalanan protokol gereği, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından kırsalda ikamet eden tapu sahiplerine fıstık fideleri teslim edilecek. En az fıstık ağacı bulunan Harran ve Akçakale ilçelerinde ilk olarak dağıtım yapılması hedefleniyor. Dağıtım öncesinde kendi tapulu alanda fıstık ağacı dikmek isteyen vatandaşların ÇKS kayıt bilgilerine bakacak olan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin bu protokolle daha da yeşillendirilmesini amaçlıyor.