Haber Merkezi / Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine kardeş belediye seçilen Adıyaman'ın Kahta İlçesine bağlı Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'yi makamında ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Baydilli, Akıncılar Belediye Başkanı Çetinkaya ile bir süre sohbet ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.
Ziyaret sonrası açıklama yapan Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Karaköprü ile kardeş belediye olmaları kendilerini gururlandırdığını ve onurlandırdığını belirtti.
Başkan Çetinkaya, "Bu birlik ve beraberliğin başlangıcı genel merkez tarafından yapıldı. Genel merkezimizden bir kardeş belediye talebinde bulunmuştum. Genel merkez bana iki Belediye önerildi. Bende Karaköprü Belediyesi ile kardeş belediye olmak istedim. Başkanımızda kabul etmiş. Bu kabulünden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Karaköprü Belediyemizle kültürel ve sosyal anlamda paylaşımda bulunmak bizim için ayrıca b ir iftihardır. Karaköprü gibi büyük ve güzel, çalışan bir belediye başkanı ile kardeş olmadan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kendisine teşekkür ediyorum en yakın zamanda kendisini Akıncılar'da misafir etmek istiyorum" dedi.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise, "AK Parti genel merkezimizin Kardeş Belediye projesi kapsamında birlik ve beraberliği pekiştirmek adına Akıncılar Belediyesi ile Karaköprü Belediyesi arasında kardeş belediye olduk.. Bu konuda iki belediye olarak bir paylaşım yapıp hem Akıncıları hem de Karaköprü'müzü kalkındıracağız. En yakın zamanda Akıncılar Belediyemizi ziyaret ederek imkanlarımız dahilinde elimizden gelen desteği sağlayacağız. İsmet Başkanımızın nazik ziyaretinden dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ziyarette, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Karaköprü Belediye Başkanı Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik, Karaköprü Belediye meclis üyeleri katıldı.
Başkan Baydilli, ziyaret sonrası Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya'ya hatıra olarak Karaköprü'nün simgesi olan nar şeklinde nar ekşisi ve fincan takımı ile Karaköprü'yü anlatan kitap hediye etti.