Haber Merkezi /Barış Pınarı Harekatı ile beraber bir kampanya başlatan ve iki ay içerişinde Tel Abyad, Rasulayn , Azez, Cerablus ve İdlib'e bağışçılardan gelen yardımları ulaştıran İyilik Derneği, 'Bölgede kış ayı ile birlikte sıkıntılar daha da arttı. Tüm zor şartlara rağmen hayata tutunmaya çalışan bölge halkı, yardımlar bir yana Türk halkının yanlarında olduğunu bilmesiyle moral buluyor ' açıklaması yaptı.
İdlib'e bir tır yardım malzemesi gönderiliyor
Açıklamada İdlib'e bir tır yardım malzemesi gönderileceği belirtilirken Tel Abyad ile Rasulayn bölgesinde 900 gıda paketi, Azez'de 600 gıda kolisi ile bir tır giyim malzemesi, Cerablus'da 400 gıda kolisi ve İdlib'e ise bir tır un yardımı ulaştırıldığı söylendi.

Bölge halkı hayata tutunmaya çalışıyor
İyilik Derneği tarafından yapılan açıklamada, 'Bölgeye giden ekiplerimiz, yerlerinden edilen halkın hayata tutunmaya çalıştığını ancak dağınık kamplarda yaşamak zorunda kalan aileler temel insani ihtiyaçlara erişmekte güçlük çektiğini aktardı. Kış aylarının gelmesi ile şartlar daha da ağırlaştı. Soğuk ve yağışlı havalarla mücadele ediliyor. Çocuklar ise daha büyük bir mağduriyet yaşıyor. Sizlerin desteği ile kendilerine ulaştırılan yardımlarla birlikte bölge halkının yanında olmaya çabalıyoruz. Suriye halkına yalnız olmadıklarını hissettiren, bu zor günlerde kardeşlerimizin dertlerine derman olmaya çalışan kıymetli bağışçılarımıza, hem derneğimiz hem de kardeşlerimiz adına bir teşekkürü borç biliyoruz.'' denildi.