İLKHA/ Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde elektrik kontağından çıkan yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen ve mağdur olan bir çocuk babası Mehmet Akyavuz, yetkililerden yardım talebinde bulundu.
Birecik'in Hoca Şerif Mahallesi'nde, Akyavuz'a hayırseverler tarafından verilen iki odalı evde elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında maddi hasar oluştu. Yetkililere ve hayırseverlere seslenen Akyavuz, 'Hastalığından dolayı iki yıldır çalışamıyorum. Yatalak bir vaziyetteyim. Hayırseverlerin desteğiyle ayakta duruyorum. Yetkililer sesime kulak versinler.' dedi.
Komşularının uyarmasıyla yangını fark ettiğini söyleyen Akyavuz, 'Komşum uyanıp, 'Ev yanıyor.' diye bağırmaya başladı. Komşuların yardımıyla su hortumuyla yanan ateşi söndürdük. Yangında; ilaçlarım, çocuğumun ilaçları, buzdolabı, halılar, mutfak masası, fırınlı ocak hepsi yandı. Yani mutfağım şu anda kullanılamaz vaziyette, yetkililerden tek ricam sesime kulak versinler, maddi zararımızı karşılasınlar.' ifadelerini kullandı.
Mağduriyet yaşadığını anımsatan Akyavuz, '3 yıla yakın yerde yatıyorum. 2 defa belimden ameliyat oldum. Belimden aşağıya doğru kemik erimesi var. Kaslarda kısalma var. Bu hastalıklardan dolayı çalışamıyorum. Yatalak bir vaziyetteyim. Sağın solun desteğiyle ayakta duruyorum. Yangından sonra kalacak bir yerim yok. Kayınpederime gitsem onların bir odası var. Öğleden beri sokağın ortasında oturuyorum. Gidecek herhangi bir yerim kalmadı. Komşular davet ederse bu akşam onlarda kalabilirim.' şeklinde konuştu.