Mehmet Talat Akay

4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in ve çok sayıda sektör temsilcisinin katılımı ile açıldı.

12-15 Nisan 2017 tarihleri arasında çiftçi ve ilgili sektör temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların ziyaretine açık olacak 4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Fuarın açılış törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları .Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Bakanlık yetkilileri, ilgili STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı.

Fuarlar sağlıklı alanlarda yapılmalı

Açılış töreninde protokol konuşmalarını ardından kürsüye çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı konuşmada fuarların özellikle büyükşehirler için çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek ; fuarların tabii ki sağlıklı alanlarda yapılması gerekiyor. Şanlıurfa'da düne göre önemli değişiklikler olmasına rağmen fuarcılık alanında henüz istediğimiz bir mekanın olmaması sektör açısından son derece büyük bir eksikliktir. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin ve Kalkınma Bakanlığının işbirliği ile yapacağı fuarın bir an önce hizmete girmesi için her türlü girişimde bulunduğumuzu ve böylesi bir fuarın Şanlıurfa çok yakışacağını ifade etmem gerekir. ' diyerek 1 yıl sürmesi planlanan fuar alanı inşaatının bir an önce hizmete girmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi

Tarım her zaman gerekli stratejik bir alan

Bakan Çelik Türkiye'nin önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu belirterek bu potansiyelin iyi bir şekilde işlenmesinin gerektiğini belirterek; Bu manada önemli hedeflerimiz var. 150 Milyar Dolarlık tarımsal hasıla, 40 milyar dolarlık tarımsal ihracat gibi önemli hedeflerimiz var. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için hepimizin üzerine düşen önemli görevler var. Bu hedeflere ulaşmak için Milli Tarım olmazsa olmazdır.

Toprak elden gidiyor.

Şanlıurfalı çiftçilerin dikkatini toprağın korunması konusunda uyaran Bakan Faruk Çelik; eğer toprağımızı koruyamazsak 20 yıl sonra farklı bir Şanlıurfa ile karşı karşıya kalırsınız. Buna hakkımızın olmadığını ve Şanlıurfa'yı yöneten insanların çiftçi kardeşlerimizle beraber uygulamamız gerekiyor' diyerek tarım bileşeni tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içerisinde olası gerektiğini ve herkesin sahada olması gerektiğini dile getirdi.

135 firma katılım gösterdi

Bakan Faruk Çelik'in konuşmasının ardından 135 firmanın katılım gösterdiği ve 12-15 Nisan 2017 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak olana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra stantları ziyarete ederek firmaların yetkililerinden bilgi aldı.