Haber Merkezi / Göreve başladığı 2017 yılı Aralık ayından itibaren sıkı bir çalışma temposu yürüttüğünü belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, 'Türkiye'nin tanıtımı için Çin'de yaklaşık 2 yıldır yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Çinli turist sayısı 2017'ye göre 2 kat artarak 500 bine yaklaştı. 1 milyon Çinli turist hedefimize ulaşmak içinde Çinli turistlerin ülkemizde karşılaştığı bazı sorunları aşmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere çizdiği vizyon doğrultusunda başta 1 milyon Çinli turist ve 50 milyar Dolar ticaret hacmi hedeflerine ulaşarak Türkiye - Çin ilişkilerini geliştirmek için gayret göstermeye devam edeceğiz' dedi.

Tanıtım faaliyetlerinin ikincisini de önümüzdeki günlerde
Tanıtım faaliyetlerine devam edeceklerini belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, 'Büyükelçiliğimiz imkanları ile geçtiğimiz yıl AKNH Müze ekibini Türkiye'ye gönderdik. Ülkemizin 7 Şehir, 35 Müze ve tarihi eserimizi ziyaret eden ekip, ziyaretleri sonucunda elde ettikleri bilgiler ve görsel malzemeler ile müzelerimizi tanıtan online bir uygulama geliştirdiler. AKNH Müze ekibince 'Türkiye ile tanışın ve doğal tarihin güzelliğini keşfedin' adlı bir belgesel de Çin'in önde gelen paylaşım platformu http://youku.com da yayınlandı. Arama motoru Baidu'da uygulama kaynaklı 'TÜRKİYE' kelimesi 22 milyon gibi rekor sayıda aratıldı. Bu tanıtım faaliyetlerinin ikincisini de önümüzdeki günlerde düzenleyeceğiz. Ekim sonunda Türkiye'yi ziyaret edecek bu ekip İstanbul, Ankara, Konya, Antalya, İzmir, Denizli, Şanlıurfa, Gaziantep ve Trabzon illerimizi gezip tarihi güzelliklerini tanıtmak için malzeme toplayacaklar' diye konuştu.
Çin'de 1 milyarı aşkın kullanıcı olan Wechat platformunda çalışan bu uygulama ile Çinli turistler müzelerimizin tanıtımlarını kendi dillerinden dinleme imkanına sahip oldukları, büyük ilgi gören bu uygulamanın Çin'in sosyal medya platformu Weibo'da 1.6 milyon görüntülendiği belirtildi.

Müzelerimizi Çince olarak tanıtan bir uygulama hazırlatmaya karar verdik
Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerlerini, müzelerimizi Çince tanıtacaklarını belirten Pekin Büyükelçimiz Önen, 'Dil engeli nedeniyle Çinli turistlere kültürel değerlerimizi ve müzelerimizi yeterince tanıtamamız karşılaştığımız sorunlardan biriydi. Çin'deki yüksek internet kullanımını da göz önünde bulundurarak müzelerimizi Çince olarak tanıtan bir uygulama hazırlatmaya karar verdik. Ayrıca; Çin'e ve Pekin'e gelen vatandaşlarımız için öncelikle 'zor' ülke algısının değişmesi gerekiyor. Çin'e gelecek vatandaşlarımıza kapsamlı bir bilgi notu hazırladık. Ne yenir, nerede kalınır, prizler, eğitimden sağlığa vs. hepsi bilgi notumuzda var' dedi.

Çin'in ünlü ressamlarından Liu Huanxin'den Cumhurbaşkanımıza özel portre
Çin'in ünlü ressamlarından Liu Huanxin ile bir araya gelen Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, 'Çin'in ünlü ressamlarından Liu Huanxin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Liderliğinden etkilenerek çizdim' dediği portreyi bize hediye etti. Cumhurbaşkanımız adına ve ona ulaştırmak üzere bu zarif hediyeyi aldık, kabul ettik' diyerek ünlü ressama teşekkür etti.