Haber Merkezi / Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli İş Adamı Hasan Erik'in düzenlediği toplantıda ilçedeki engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya Başkan Baydilli'nin yanı sıra Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de katıldı.
Engelli vatandaşlarla tek tek ilgilenen ve sorunlarını dinleyen Başkan Baydilli, toplantıda yaptığı konuşmada engelli vatandaşlar için bir müjde verdi.
Asıl engelin bedende değil zihinlerde olduğunu söyleyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, engelli bireylerin hayatın her alanına katılmaları ve sosyal aktivitelerden geri kalmamaları için çalışma yaptıklarını kaydetti.
Başkan Baydilli şöyle konuştu: 'Engelli kardeşlerimizin hayata tutunmaları, hayatın her alanında yer almaları için her zaman onların yanında ve hizmetindeyiz. Bu doğrultuda Karaköprü'de engelli kardeşlerimiz için 5 bin metrekare alan üzerine bir engelli parkı inşa ediyoruz. Bu parkımızın içerisinde eğitim salonu, oyun grupları ve konferans salonumuz yer alacaktır. Parkımızın ihalesi tamamlandı ve çalışmaları devam ediyor. Karaköprü'de engelli kardeşlerimizin hiçbir sıkıntı çekmeden her tarafa ulaşabilecekleri bir ortam da sağlamak durumundayız. Allah'ın izniyle yeni dönemde bize vereceğiniz destekle birlikte sizler için üstümüze düşen ne varsa yapacağız.'
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise engelli bireylerin kendileri için uygun bir ortam sağlanması isteğinin bir an önce gerçekleşmesi için çalışacaklarını dile getirerek, 'Şu an bulunduğunuz durumu hiçbiriniz arzu etmediniz ama takdiri ilahi tecellisidir. Tabi bu durumda da önemli olan zihindeki engeli kaldırıp engelli kardeşlerimizin hayata tutunmaları için gerekli ortamı sağlamaktır' dedi.
Başkan Baydilli toplantıya katılım sağlayan engelli vatandaşlara teşekkür ederken, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekindi.