İLKHA/ Siyonist çetelerin Gazze'ye yönelik düzenlemiş olduğu bir hava saldırısında yaralanan ve belden aşağı felçli kalan ve aynı zamanda kardeşi de işgal çetelerince şehid edilen Gazzeli İslam Asalya, katıldığı bir seminerde yaptığı konuşmada 'Bizde yeryüzünde dolaşan tüm gençler şehadeti bekler.' dedi.
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen seminere katılan Gazzeli Eğitimci-Yazar İslam Asalya, Kudüs'te yaşanan son gelişmeler ve büyük dönüş yürüyüşü hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Şanlıurfa İHH Temsilcisi Behçet Atila'nın selamlama konuşmasıyla devam etti.
Atila, 'Gençliğin İnşası seminerlerimize konuşmacı olarak her hafta başka bir coğrafyadan şahsiyetleri davet ediyoruz. Malumunuz daha önce Mısır, Filistin, Sudan, Nijer, G. Afrika, Pakistan, Yemen, Irak ve Suriye'den davetçileri ve ilim adamlarını getirip gençlerimizle buluşturmuştuk. Bugün ki konuşmacımız ise Gazzeli Gazi İslam Asalya oldu. 2010 yılında Siyonist işgalci israilin Gazze'ye yaptığı bir hava saldırısında belden aşağısı felç olan bu yiğit dava adamını gençlerimizle buluşturmayı hep istedik. Allah'a şükür bugün bu isteğimiz gerçekleşti. Asalya kardeşimize ve beraberindeki heyete çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.
Konuşmasına teşekkür ile başlayan Gazi İslam Asalya, Yaklaşık 10 yıldır ümmet coğrafyasında konferans verdiğini ve Kudüs hakkında son gelişmeleri paylaştığını belirtere, 10 yıldır Türkiye'de yaşadığını, Türk biriyle evli olduğunu ama halen Türkiye vatandaşlığına geçemediğini sözlerine ekledi.
Asalya 'Büyük Dönüş Yürüyüşünde bin tane kız kardeşimiz ve 280 tane gazeteci yaralandı. Bizim bu Büyük Dönüş Yürüyüşündeki hedeflerimizden biri, 18 yıllık ambargonun Gazze bölgesinden kaldırılmasıydı. 18 yıllık bu ambargo, Gazze'nin fakirleşmesi ve geriye dönmesine neden oldu. Gazze bölgesine ilaç girmemesi noktasında sıkıntılar oluşturdu. İlaç yokluğundan dolayı Gazze'deki yaralılar şehid oldu. Allah'tan başkasının önünde eğilmeyen bir milletiz, biz ancak Allah için hesap yaparız, başka hesaplarımız olmaz. Bizim Gazze'de her evimizde mutlak ama mutlak bir şehidimiz vardır. Kardeşim de o şehidlerden sadece bir tanedir.' şeklinde konuştu.

'Bizde şehidler, şehidleri uğurlar'
Gazze halkı olarak hayatlarının şehadet ile iç içe geçtiğine dikkat çeken Asalya, 'Gazze'de yaralılar, yaralıları iyileştirir. Gazeteciler, gazetecileri iyileştirir. Esirler bizde esirleri özgürleştirir. Bizde şehidler, şehidleri uğurlar. Hatırlarsınız şehidleri taşıyan, defneden kardeşimizin bir gün sonra şehadet haberi geldi. Bizde şehidler, şehidleri taşır. Şehidler, şehidleri defneder. Bizde yeryüzünde dolaşan tüm gençler şehadeti bekler. Ayeti kerimede bildirildiği gibi 'Müminlerden öyle yiğitler vardır ki, Allaha verdikleri sözü yerine getirirler. Ve onlardan şehid olmayanlar da şehid olmayı bekler. Ve onlar da asla sözlerini çiğnemezler.' İslam ümmetinde kuvvet yok, hedef yok, ruh yok ve can yok. Ama İslam güçlüdür. İşte biz tüm bunlardan dolayı yaklaşık bir senedir 'Büyük Dönüş Yürüyüşünü' yapmaktayız.' dedi.

'Müslümanlar için Kudüs çok büyük ehemmiyet arz etmektedir'
Konuşmasında Kudüs'te yaşananları hatırlatan Asalya, 'Değerli misafirler, kim Kudüs'ü İslam ümmetinin başkenti ve Filistin'in başkenti olarak görmüyorsa Kur'an'ı ve Peygamberi yalanlıyor demektir. Müslümanlar için Kudüs hem tarihi olarak hem dini olarak hem kültür olarak çok büyük ehemmiyet arz etmektedir. Müslüman ülkeler bütün imkanlarını ve olanaklarına küffara sunarken, Kudüs nasıl özgür olacak? Allah'a yemin olsun ki bizde mal noksanlığı yok. Bizde mal var, güç var. Allah şahittir ki bizde silah eksikliği de yok. Bizde noksan olan nedir biliyor musunuz? Adam yokluğu… Bize, Hazreti Ömer'ul Faruk gibi, sadık, tasdik eden doğrulayan ve dediğini yapan Selahaddin-i Eyyubiler lazım. Endülüs'ü fetheden Tarık Bin Ziyad gibi adamlar lazım. Konstantiniyye'yi fethedip İslam toprağı yapan Fatih Sultan Mehmet Han gibi adamlar lazım. 500 sene Kudüs toprağını yüzyıllarca adil bir şekilde yöneten Osmanlı lazım.' ifadelerini kullandı.

'Onlar uzun ömür istiyorlar ama biz şehadet istiyoruz'
Yahudiler ile çıkacak bir savaşta Yahudileri bozguna uğratacaklarına dikkat çeken Asalya, son olarak şunları söyledi:
'Kim Kudüs'ü satıyorsa, biz Kudüs'ü ruhumuzla ve bedenimizle satın alırız. Onlar dünyayı satın alıyor; ama biz ahireti alıyoruz. Onlar dünyada köşkler alıyor; ama biz ahirette köşkler satın alıyoruz. Onlar uzun ömür istiyorlar; ama biz şehadet istiyoruz. Onlar dünyada rahat etmek istiyorlar; ama biz dünyada, Allah yolunda gayret göstermek istiyoruz. Onlar imkanları ve olanaklarıyla kendi bulundukları konumları korumaya çalışırken; biz Allah'ın davasını koruma çabası içerisindeyiz. Biz savaş istemeyiz ama! Eğer bir savaş çıkarsa mücahitler işgalcilerin işgal ettikleri birçok toprağı geri alacaktır. O kadar güçlüyüz, Allah'ın izniyle. Bir milyona yakın işgalci Yahudi Gazze sınırına yakın bir bölgede yaşıyor. Eğer savaş olursa o bir milyon Yahudi orada duramayacak.'