Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. yılı etkinliklerine katılmak üzere kente gelen ve düzenlenen programda Şanlıurfalılara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buluşmasına katılan herkese teşekkür etti.
Şanlıurfa tarihinin en yoğun katılımlı buluşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri hemşerilik beratını verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mız birlik ve beraberlik içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bağrına bastı. Çok güzel bir katılım gerçekleşti. Şanlıurfa'mız bir kez daha Cumhurbaşkanımızın gönlünde yer edindi, bir kez daha hafızasına kazınmış oldu. Bu eserin sahibi tüm Şanlıurfalılardır, 13 ilçe ve bin 380 mahallemizdir. Ben buluşmaya gelen ve bize bu güzel manzarayı yaşatan tüm hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Çiftçi konuşmasında büyük bir miting alanına ihtiyaç duyulduğunu ve bunun için de yer tespiti çalışmalarının sürdüğünü de sözlerine ekleyerek, "Yer planlaması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şanlıurfa'ya bir miting alanı kazandıracağız. Valiliğimizin yanındaki Cumhuriyet Parkı resmi meydanımız olacak ve Rabia Meydanımız ise kültürel faaliyetlerde kullanılacak. Biz miting için de daha geniş bir alanı planlama aşamasındayız. Yer tespitin ardından bir ayda tüm çalışmalarımızı tamamlayacağız ve büyük bir miting alanı Şanlıurfa'ya kazandıracağız" diye konuştu.
AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar da Başkan Çiftçi'den aynı duyguları paylaşarak, "Şanlıurfa, tarihinin en yoğun katılımlı mitingini yaşadı. Resmi rakamlara göre 210 bin ama meydan dışından da izleyenler ile sayıları 300 bine ulaşan vatandaşlarımız Cumhurbaşkanlarını karşıladılar. Bu vesile ile tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.