AA / Memur-Sen Şube binasında bir araya gelen platform üyeleri, ortak basın toplantısı düzenledi.
Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, platform adına yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiye ekonomisine karşı yapılan operasyonların emperyalizmin stratejik bir saldırısı olduğunu söyledi.
Saldırıların 15 Temmuz işgal girişiminin bir taktiksel devamı olduğunu belirten Coşkun, 'Mesele, rahip Brunson değildir, batmakta olan bir stratejidir. Ülkemizde bazı kesimlerin yaşadığımız süreci hala Brunson üzerinden okumaya çalışmaları ve hatta hukuku hiçe sayarcasına 'Ver Brunson'u, krizden kurtul' kolaycılığı, 15 Temmuz'da büyük bir yenilgiye uğrattığımız emperyal güçlerin yeniden mevzi kazanmasından başka bir şeye hizmet etmeyecektir.' dedi.
Toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yapan Coşkun şunları kaydetti:
'Emperyalizmin yaşadığı krizin oluşturacağı muhtemel yıkıntılardan kurtulmanın ve son yıllarda bütün olumsuzluklara, bütün saldırılara rağmen adım adım hayata geçirdiğimiz güçlü ve büyük Türkiye idealinin tam anlamıyla tecellisinin sağlanmasının tek yolu, toplumsal dayanışmamızı koruyarak devlet ve millet birlikteliğini güçlendirmektir. Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları olarak, küresel baronların ve onların ekonomik tetikçileri olarak gördüğümüz bazı uluslararası kuruluşların manipülatif saldırılarına karşı hükümetimizin oluşturduğu direniş hattına şimdiye kadar olduğu gibi bütün gücümüzle katkı verdiğimizi ilan ediyoruz.'