Seyfullah POLAT / Merkezi Ankara'da bulunan Şanlıurfa Platformu ve Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen tören, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosunun müzik dinletisiyle başladı.
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve gazetemizin kurucusu Veysel Polat; yerel basının gelişimi ve Göbeklitepe Kültürel Mirasının tanıtımında sunduğu katkılar nedeniyle 2 ödüle birden layık görüldü. Törende ödülünü Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın elinden alan Yazı İşleri Müdürümüz Veysel Polat, yaptığı konuşmada Şanlıurfa'nın önemine değindi.
Dinletinin ardından katılımcılara hitap eden Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı; mesleğine gönül vermiş değerleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, emeğin takdir görmesinin önemini vurguladı.

ÇADIRCI: MEMLEKETİMİZİN GELİŞİMİ VE KALKINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
32 ildeki temsilcilikleri aracılığıyla Şanlıurfa'nın kalkınması ve gelişimi için çabaladıklarını aktaran Çadırcı, 'Şanlıurfa'da doğsun ya da doğmasın kente mesleki faaliyetleri sırasında katkı sağlayan, alanında 'en iyi 29 kişiyi bu yıl ödüle değer gördük. Seçici kurulumuz ödül alacak isimleri belirlemede bir hayli zorlandı. Amacımız kurumları yarıştırmak değil, mesleğine emeğiyle gönül vermiş değerleri bir araya getirmekti. İnsan hayatında haklı övgünün ve takdirin gücü büyüktür. Umarım başarılı olmuşuzdur' diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

ESKİ BAKAN BAŞESGİOĞLU: ŞANLIURFA, İNSANLIK TARİHİNİN EN KADİM ŞEHİRLERİNDENDİR
Programa katılım gösteren Eski Bakanlardan Murat Başesgioğlu, yaptığı selamlama konuşmasında Şanlıurfa'nın; Türkiye'nin en önemli kalkınma hamlesi olan GAP'ın merkezinde yer aldığını vurguladı. Başesgioğlu, 'İnsanlık tarihinin en kadim şehirlerden biri olan Şanlıurfa ile ilgili herkesin güzel duyguları ve anıları bulunuyor. Şanlıurfa Platformu, bu ödül törenini düzenlemekle büyük bir kadirşinaslık yapmış. Her biri kendi alanında emeğiyle, alın teriyle ödül almaya hak kazanan farklı meslek gruplarından birçok kişiyi bir araya getirmişler. Hepsini tebrik ediyor, mesleklerinin bundan sonraki bölümünde de başarılar diliyorum' diye konuştu.

SANATÇI AHMET ÖZHAN'DAN: ŞANLIURFA'DA HER YIL ULUSLARARASI SABIR HAFTASI ÖNERİSİ
Geceye katılım gösteren Türk Sanat Müziği'nin sevilen ismi Ahmet Özhan, Şanlıurfa doğumlu olduğunu, bu şehirde doğmuş olmaktan yaşamı boyunca mutluluk ve onur duyduğunu dile getirdi. Şanlıurfa'nın pek çok Peygambere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Özhan, kentte her yıl aynı dönemde uluslararası nitelik taşıyan bir 'Sabır Haftası' etkinliği düzenlenmesi önerisinde bulundu.
VEYSEL POLAT, TÖRENDE 2 ÖDÜL ALDI
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve gazetemizin kurucusu Veysel Polat; yerel basının gelişimi ve Göbeklitepe Kültürel Mirasının tanıtımında sunduğu katkılar nedeniyle 2 ödüle birden layık görüldü. Törende ödülünü Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın elinden alan Yazı İşleri Müdürümüz Veysel Polat, yaptığı konuşmada Şanlıurfa'nın önemine değindi.
POLAT: URFALI OLMAK HEM KOLAY HEM DE ZORDUR
Şanlıurfa'nın sahip olduğu geçmişle tüm insanlığın anayurdu olduğunu ifade eden Polat, 'Urfalı olmak hem kolay hem de zordur. Peygamberler şehri olarak anılan Şanlıurfa; Hz. Adem'den başlayarak Peygamberlerin atası Hz. İbrahim'e, Hz. Eyyüb'e, Hz. Şuayib'e ve onların ailelerine yurt olmuştur. Hz. Musa'nın Mısır'dan gelerek eşleriyle tanıştığı, evlendiği 14 yıllık yaşam hikayesi bu topraklarda geçmiştir. Bu yönleriyle Şanlıurfa, daha sayılamayacak nice zenginlik, ortak inanç, soy, kültür ve beraberlikleriyle neredeyse tüm insanlığın ortak anayurdu niteliğini bünyesinde barındırıyor. Urfalı, dünyanın neresinde olursa olsun Urfalıdır. Ama gerçek Urfalılık, aynı zamanda bu değerlerin farkında olmak, tüm peygamberlerin misyonuna sahip çıkmak ve bu bilinci yaşatmakla bir değer kazanır. Bu memleketin maddi ve manevi bütün eserlerini ve değerlerini, insanlığın ortak mirası olarak görebilmek, bu değerleri korumak; tüm insanlığın görmesine, istifade etmesine, buluşmasına ve gelecek nesillere güzel bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak 'Urfalıyım' diyen her hemşerimizin görevi olmalıdır' diyerek organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen dernek yönetimi ve üyelerine teşekkür etti.
GECEDE ÖDÜL ALANLAR
Bu yıl Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, RTÜK Eski Başkanı Zahid Akman, Hukukçu Prof. Dr. Ahmet Kılıçoğlu, TRT Haber Kanalı Haber Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halterci Halil Mutlu, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Şefi Necmi Kıran, Akademisyen, Psikolog ve Yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, Doç. Dr. Ebru Akın, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ve Gündem Ötesi Programının Sunucusu Pelin Çift gibi mesleğinde fark yaratan 29 kişiye ödülleri eski bakanlardan Murat Başesgioğlu ve CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, eski Şanlıurfa Valisi ve milletvekili Ziyaeddin Akbulut'tan aldı.