AA / Batıkent Mahallesi'nde yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü Borsa İstanbul Kız Anadolu Lisesi Müdürü Zeynep Türkmen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, akademik başarının yanı sıra öğrencilere bazı değerleri daha iyi anlatabilmek için sosyal sorumluluk projeleri de geliştirdiklerini söyledi.
Daha önce hayata geçirdikleri 'Zilsiz Okul' projesi kapsamında, ders zili çalmadan öğrencilerin derslere girip çıktığını anımsatan Türkmen, 'Dürüstlük Kantini' projesiyle de çocuklara olan güvenlerini ortaya koyduklarını dile getirdi.
Türkmen, okuldaki 11. sınıfı öğrencilerinin de son olarak değerler eğitimi kapsamında bir proje geliştirerek, kuşlar için bahçedeki ağaçları elmalarla donattıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
'Kış soğuklarında hayvanların aç bırakılmaması bir Osmanlı geleneği. Öğrencilerimiz de atalarımızın bu ince davranışını yaşatmak ve örnek olması için bir çalışma yaptılar. Bu anlamda 11-G sınıfı öğrencileri, kuşların aç kalmaması için soğuk ve yağışlı havalarda okuldaki ağaç dallarına elmalar astılar. Birçok ağaca iplerle asılan meyveler umarım kuşları da mutlu eder. Bu anlamlı çalışmalarından dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyoruz. İnşallah bu herkese örnek olur.'
Sınıf Başkanı Hülya Koç ise arkadaşlarıyla böyle bir çalışma yürüttükleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek, kendilerine destekte bulunan öğretmenlere teşekkür etti.