Hristiyan vatandaşlar İstanbul, İzmir, Hatay ve Mersin'de, kiliselerde düzenlenen törenlerle Noel'i kutladı.

İstanbul

İstanbul'daki Katolik Cemaati, düzenlenen ayinle Noel'i kutladı.

Taksim'deki Saint Antuan Kilisesi'nde Başrahip Julian Pista'nın yönettiği ayinde, ilahiler söylendi, İncil'den bölümler okundu. İngilizce, Lehçe ve İtalyanca dualar edilen ayine, İstanbul'da bulunan turistler de katıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, burada yaptığı konuşmada, insanoğlunun zayıf bir varlık olduğunu ifade ederek, 'Ruhumuz da ölümsüzlük istiyor. Cennete varmak ve orada ebedi olmak ancak ilahi aşkla mümkün. Aslında bu cennet dünya herkese yetebilecekken, içindeki egolarla, içindeki sınırsız duygularla zulme alet oluyor. Ne güzel ki peygamberler var. Hz. İsa'nın doğum yıl dönümü, aslında onun varlığıyla bu akşam burada toplanan müminler, beklentileri belli, istedikleri belli; iyilik istiyorlar, güzellik istiyorlar. İnsan olarak bazen unuttuğumuz değerleri hatırlamak istiyoruz.' diye konuştu.

Daha sonra, cemaat üyeleri Hazreti İsa'yı anlatan ilahiler söyleyerek, mum yakıp dua etti.

Hristiyanlar, 24 Aralık'ı 25 Aralık'a bağlayan gece, Hazreti İsa'nın doğum gününü kutluyor.

İzmir

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi'nde Noel dolayısıyla ayin düzenlendi.

Hristiyanlık'ta Hazreti İsa'nın doğum günü kabul edilen Noel gecesi, Hristiyanlığın en önemli kutsal mekanları arasında yer alan Meryem Ana Evi'nde ayinle kutlandı.

Meryem Ana Evi'ne gelenler, jandarmanın güvenlik kontrolünün ardından ayinin yapılacağı bölüme alındı.

Rahip Maciej Sokolowski'nin yönettiği ayinde, İncil'den bölümler ve Hazreti İsa'nın doğumunu konu alan ilahi ve dualar okundu.

Rahip Sokolowski, 'Evsizler, fakirler, çocuklar, ülkemiz için sana yalvarıyoruz. Acı çekenler, ezilenler için... Gerçek bir sevgi, birlik ve kardeşlik olsun aramızda. Sen gerçek sevginin, gerçek iyiliğin ne olduğunu bize göster Rab.' diyerek dua etti.

Ayinin sonunda katılımcılara kutsanmış ekmek verildi.

❮❯
Meryem Ana Evi'nde Noel ayini
İzmir'in Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi'nde Noel dolayısıyla ayin düzenlendi. ( Evren Atalay - Anadolu Ajansı )
25.12.2017 Evren Atalay
1 / 12

Mersin

Mersin'deki Latin İtalyan Katolik Kilisesi ve Ortodoks Kilisesi'nde Noel Bayramı dolayısıyla ayin yapıldı.

Işıklarla donatılan merkez Akdeniz ilçesindeki Latin İtalyan Katolik Kilisesi'ndeki Noel ayinini, Rahip Francis Dondu yönetti.

Ayinde, ilahiler ve İncil'den bölümler okuyan Hristiyan vatandaşlar, mum yakıp dualar etti. Tarihi kilisedeki ayinin sonunda katılımcılar, birbirlerine sarılarak Noel'i kutladı.

Ayine, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da iştirak etti.

Cumhuriyet Alanı'ndaki Mersin Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayinde de katılımcılar, ilahiler eşliğinde dua ederek Noel'i kutladı.

Hatay

Hatay'da, Noel Bayramı dolayısıyla Antakya ve İskenderun'daki Ortodoks kiliselerinde ayin düzenlendi.

Antakya Ortodoks Kilisesi'ndeki ayini, kilisenin ruhani lideri Jan Delüller ile rahip Dimitri Doğum yönetti. ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht'in de katıldığı ayinde ilahiler okundu, mum yakılıp dua edildi.

Ayin sonunda kiliseden çıkan Hristiyan vatandaşlara, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Payas Belediyesi tarafından, çeşitli hediyeler dağıtıldı.

İskenderun ilçesinde de Noel kutlamaları kapsamında Ortodoks Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Ortodoks Kilisesi'ndeki ayin şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Kilise Papazı Dimitri Yıldırım, ayinde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kilisenin ışıklarla süslendiği ayinde dualar edildi ve mum yakıldı.

Öte yandan İskenderun Katolik Kilisesi'nde de ayin düzenleneceği belirtildi. AA