Haber Merkezi / Doğası ve sahip olduğu güzellikleriyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 'Sakin Şehir' ağına dahil edilen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde 'Geleneksel 3. Meyve Yemekleri Festivali' düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi İncisu Sosyal Tesislerinde düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Halfeti Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Şeref Albayrak, AK Parti İlçe Başkanı Canan Onur Seyyar ile birçok davetlinin katıldığı festivalde Halfeti'deki işletmelerin menülerinde yer alan meyve yemekleri eşliğinde iftar yapıldı, eşsiz lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.


ÇİFTÇİ: GASTRONOMİDE TANITIMA ÖNEM VERİYORUZ
Halfeti'de bu yıl 3. kez düzenlenen 'Geleneksel Meyve Yemekleri Festivali'nde yapılan birbirinden lezzetli yemekleri tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, festivale ilginin her geçen yıl arttığını söyledi.
Ayva Güveci, Soğan ve Yeni Dünya Kebabı, Erik Tavası, Patlak Kavurması, Meyveli İçli Pilav, Fıstıklı Karagül Çikolatası ve Karagül Şerbetini yayında anlatan Başkan Çiftçi, başta Şanlıurfa mutfağının ve Halfeti'nin eşsiz lezzetlerini tanıttı.
Halfeti'nin Şanlıurfa için önemli bir turizm merkezi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Fırat, suyu ile etrafına hayat verdiği gibi Halfeti'de tarihi ve turizmiyle birlikte Şanlıurfa'ya yön veren, birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış çok güzel bir ilçemiz. Mevsim itibariyle ilçemizde meyvelerimiz olgunlaşmaya başladı. Biz de Büyükşehir olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz meyve yemekleri festivalini bir kez daha düzenleyerek halkımızı bir iftar sofrasında daha bir araya getirdik'


'BU YIL 1.5 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ'
Bu yıl turizm sektörünün iyi bir ivme kazandığını da kaydeden Başkan Nihat Çiftçi, 'İl olarak hedefimizi bir buçuk milyon turist olarak belirledik. 2017 yılında Şanlıurfa tarihinin en yüksek turist sayısına erişti. Bu yıl bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. İlk 4-5 aya baktığımızda bu rakamın iyi bir seviyede olduğunu görebiliyoruz. İnşallah herkesin gelip görmesini istediğimiz bir il Şanlıurfa' diye konuştu.