Yüksel POLAT / 'Allah rızası için', 'Muhammed aşkına', 'Sevdiklerinin başı için', 'Allah kazadan beladan korusun' gibi kalıplaşmış şablonları ağızlarına dolayarak vatandaşların dini duygularını istismar eden yerli dilencilerin büyük çoğunluğu, Adana ve Trakya bölgesinden geliyor. İl dışından guruplar halinde gelen dilenciler, şehrin en işlek caddelerini, camilerini, hastanelerini ve parklarını mesken tutuyor.


KENDİNİ SURİYELİ GİBİ GÖSTEREREK DİLENENLER DE VAR
Halkın dini duygularını istismar etmekten utanmayan dilencilerin bazıları ise, kendilerine 'Suriyeli savaş mağduru' imajı vererek vatandaşlardan para toparlıyor. Daha çok merhamet hissi uyandırsın diye bebek yaştaki çocukları yaz-kış demeden kaldırımlara oturtan dilenciler; daha çok vatandaşların yoğun olarak kullandığı Balıklıgöl, Haşimiye, Sarayönü, Atatürk Bulvarı, Abide ve Sırrın-Karşıyaka mahallelerini mesken tutuyor.

ZABITA, 2015'İN OCAK AYINDA 103 DİLENCİYİ TOPARLAMIŞTI
Şehir merkezinde duygu sömürüsü yapan dilencilerin artış göstermesi üzerine 2015 yılının Ocak ayında harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 10 ayrı ekip ile ana caddeler, kavşaklar ve cami önlerinde dilenen 29'u Türk, 74'ü yabancı olmak üzere toplam 103 dilenciyi toplamıştı. Esnaf ve vatandaşlar benzeri bir çalışmanın dilencilerin artış gösterdiği bugünlerde de yapılmasını bekliyor.