İshak Polat / Genel Yayın Yönetmenimiz Veysel Polat’ın hazırlayıp sunduğu ve gazeteci, STK Başkanları gibi toplumun değişik kesimlerinden isimlerin konuk olduğu “Urfa’dan Bakış” programının bu seferki konuğu AK Parti eski İl Başkanı Av.Yusuf Eğilmez oldu.

Gazetemiz Youtbe kanalında yayınlanan programın konuğu olan Av.Yusuf Eğilmez üniversite yılları, Şanlıurfa Barosu bünyesindeki çalışmaları ve AK Parti içerisindeki siyasi çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İdeolojik saplantılar, meslek örgütlerine zarar verir.."

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Av.Yusuf Eğilmez üniversite yılları ve avukatlık hayatına ilişkin açıklamalarda bulunan Yusuf Eğilmez geçtiğimiz yıllarda yönetim kurulunda görev aldığı Baronun çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada; O yıllarda hiçbir ideolojik düşünceye takılmaksızın, gerçekten mesleki kaygılar ile önemli çalışmalara imza attık. Günümüzde Şanlıurfa’da mesleklerini icra eden avukatlar için önemli bir ihtiyacı karşılayan Şanlıurfa Barosunun temellerini attık ve mesleki anlamda önemli çalışmaların altına imzamızı attık” dedi.

"Siyaset toplum, millet ve vatan için yapılır. O da bir misyonu gerektirir.."

Sorumuz üzerine günümüzde meslek örgütlerinin ideolojik saikler ile yaptığı açıklamaların yanı sıra eylem ve faaliyetlerinin meslek gruplarına faydadan çok zarar verdiğinin altını çizen Av. Yusuf Eğilmez; Meslek kuruluşunu ideoloji aracı yaparsak, ideolojimize araç yaparsak bu çok sıkıntılar ortaya çıkartıyor. İdeolojik saplantılar meslek örgütlerine zarar verir” diyerek Avukatlık mesleğinden örnekler vererek yaşanan ve yaşanabilecek sıkıntıları anlattı.

Programın yayınlanan ikinci kısmında siyasete nasıl girdiğini anlatan Yusuf Eğilmez; ta çocukluk yıllarında Milli Görüş içerisinde afiş asma, mitinglere katılma, programlara katılma gibi çalışmalar ile başladığını belirterek; Meslek hayatına atılınca çok fazla siyasetin içerisine girme gibi bir niyetim yoktu. Gerçi avukatlık siyaset için elverişli bir meslek. Yoğunluktan dolayı sandık kurulu, seçim kurulu gibi çalışmalarda yer alıyorduk. Dışarıdan arkadaşlarımıza destek veriyorduk. Ta ki 2009 yılına kadar. 2009 yılında Veysel Polat beyle birlikte, O Teşkilat İşleri Başkanı ben de Seçim İşleri Başkanı olarak AK Parti Şanlıurfa İl Yönetiminde aktif olarak görev aldık.

Tartışılan bir durum var; Sanat toplum içindir, sanat sanat içindir ve tam aksi görüşler vardır. Siyasete gelince; siyaseti politikadan ayrı tutmak lazım. Bir abimizin yıllar önce söylediği bir şey vardı; Siyaset misyon, vizyon ve komisyon için yapılır. Bir misyon için görev yapıyorsanız, bunun adı siyaset olur. Ama vizyon için, komisyon için yapıyorsanız; bunu adı politika olur. Siyaset toplum, millet ve vatan için yapılır. O da bir misyon gerektirir” diyerek topluma hizmet adına siyasete girdiğini anlattı.

4 Yıl boyunca AK Parti İl Başkanlığını yürüttüğü süreçte yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda da bulunan Yusuf Eğilmez Şanlıurfa’nın sorunlarının çözümü için yoğun bir gayret sarf ettiklerini dile getirdi.