Faruk DEVECİ / Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Tüketici Zabıta Birimi ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde bulunan marketlerde KDV oranlarını denetledi. Raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giden ekipler, ürünlerin etiketleriyle kasadaki fiyatlarını karşılaştırdı.


FİYAT İNDİRİMİ YAPMAYAN BİR MARKETE CEZA KESİLDİ
Zabıta ekipleri, başta zincir ve yerel marketler olmak üzere kentin dört bir tarafında temel gıda satışı yapan iş yerlerinde KDV indiriminin etiketlere yansıtılıp yansıtılmadığını kontrol etti. KDV indirimi etikete yansıtmayan bir markete ekipler tarafından cezai işlem uygulandı.


TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERE EL KONULDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri' kapsamında temel gıda maddelerinde uygulanan KDV indiriminin, fiyatlara yansıması için denetimlerini sıklaştıran ekipler, ürünlerin tarihini de kontrol etti. Zabıta ekipleri denetim yaptıkları marketlerde ürünlerin son kullanma tarihlerini inceleyerek tarihi geçmiş ürünlere el koydu ve ilgili işyerlerine cezai işlem uyguladı.