AA / İncekara, İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından GAPTEM Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Cumhuriyet'in 100. Yılında Şanlıurfa İlinin Rekabetçi Değerleri, Markalaşma ve Göbeklitepe' konulu sempozyumda, genellikle illerden gelen taleplere göre araştırmalar yaptıklarını söyledi.
Şanlıurfa'dan geçen yıl sempozyum talebi geldiğini ancak seçim dönemi olması nedeniyle bu yıla nasip olduğunu ifade eden İncekara, şöyle konuştu:
'Bu konuda bazı kurumlar bize gönüllü olarak destek verdi. 2019 yılı Göbeklitepe Yılı ilan edildi. Şanlıurfa'nın bitkisel ve hayvansal üretim, hem turizmiyle son derece geniş bir potansiyele sahip. Bütün bunlar Şanlıurfa'yı öne çıkarıyor. Her şey var ama esnaf düzeyinde. Türkiye'den bu işlerin uzmanı olmuş girişimcileri davet edip burada yatırıma ikna etmemiz gerekiyor. Yani ürünümüz var, markamız yok. Marka olursa bir birimlik maliyetle ürettiğiniz ürün 20-100 arası paraya satılır. Vakıf olarak buradaki her türlü çalışmayı, farkındalığı ürüne dönüştürecek fizibiliteyi hazırlarız. Biz proje vakfıyız, proje hazırlarız.'
Sempozyuma, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İbrahim Halil Peltek, Harran Üniversitesi Rektörü atanan Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve davetliler katıldı.