Yüksel Polat

Tüm dünyayı saran Corona virüsü salgını ile Hükümet tarafından verilen mücadeleye Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonundan destek mesajı geldi.

Çin'den kaynaklanan ve kısa sürede bir çok ülkeye sıçrayan Corona virüsü salgını ile Hükümetin Türkiye çapında aldığı önlemlere Türkiye'de binlerce aşçı ve pastacının üye olduğu Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederesyonu'nundan ( TAŞPAKON) destek mesajı geldi.

TAŞPAKON Genel Başkanı Öner Çulfaz yaptığı açıklamada; 'Ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Hükümetimizin ve milletinizin alacağı tedbirler sayesinde bu zorlu süreci mümkün olan en kısa zamanda atlatacağımıza inanmaktayız. Durum bir kaosa dönüşmeden atılan doğru adımlarla corona virüs krizinden en az zararla kurtulacağız inşallah. Bilindiği üzere mevcut ekonomik durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında turizm sektörü gelmektedir. Devletimiz tarafından turizm işletmelerine ve işletmecilerine yönelik verilecek destekler sektörün bir nebze olsun rahat nefes almasını sağlayacaktır. Konfederasyon olarak hitap ettiğimiz turizm çalışanlarının mevcut durumdan zarar görmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Gerek sezonluk çalışanların belirsizliği, gerek işletme sahiplerinin durumu, gerekse yeme-içme sektöründe hizmet veren üyelerimizin haklarını savunmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kamu hizmet veren aşçılarımızın özlük hakları için verdiğimiz mücadeleyi şimdi de sektörün tüm çalışanları için veriyoruz. İçinde bulunduğumuz her projede bize destek veren ve işletmeleri temsil eden Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile birlikte hem işletmeler hem de çalışanlar için gerekli bütün bağlantımızı kuruyoruz. Ülke olarak el birliği ile bu durumun üstesinden geleceğimize inancımız tamdır' dedi.