İLKHA/ Geçtiğimiz günlerde Coronavirus tedbirleri kapsamında halk sağlığını korumak amacıyla dağıtılan maske ve dezenfektan maddeleri, Hilvan'ın merkez mahallelerinin ardından kırsal mahallelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere de dağıtıldı.
Kamu kurum ve kuruluşlarından oluşturulan farklı ekiplerle gerçekleştirilen dağıtımın ardından Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan ve Belediye Başkan Vekili Cenap Torgut yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kaymakam Doğan, gerçekleştirdiği basın açıklamasında Coronavirus'ün basit bir baş ağrısı olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi:
'Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Hilvan merkez mahallelerine toplamda 600 aileye maske dezenfektan dağıtımı gerçekleştirdik. Bugün aynı şekilde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan maske ve ayrıca temin ettiğimiz 1 litrelik dezenfektanı oluşturduğumuz 10 ayrı ekiple 65 kırsal mahallemizdeki vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Ülke genelindeki vakalardan kaynaklı meydana gelen ölümlerden maalesef ilçemizde nasibini almıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi üç temel kural olan 'Temizlik, Maske, Masefe' ye dikkat edersek bulaş riskini en aza indirgemiş oluruz' dedi.
Hilvan'ın 65 kırsal mahallesine dağıtılan maske ve dezenfektanla ilgili düzenlenen basın açıklamasına katılan Hilvan Belediye Başkan Vekili Cenap Torgut da vatandaşlara 'Evde Kal' çağrısında bulunarak 'Hayat eve sığar' dedi. Torgut, şu an tüm hemşerilerimizin sağlığı için sahadayız ve inşallah 2020'yi bitirmeden bu beladan kurtulacağız şeklinde konuştu.