Haber Merkezi / Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un talimatlarıyla başlanan çarşı projesinde çalışmalar sona yaklaşırken, projeye ek dükkanların yer alacağı alanda temel atma töreni gerçekleştirildi.
Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Belediye Meclis Üyeleri, muhtar, esnaf ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen temel atma töreni kurban kesimi ve duaların edilmesiyle başladı. İlk harcın dökülmesi sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Özyavuz, dükkanların ilçe halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Alanda bulunan vatandaşlar ve esnaflarla tek tek görüşen Başkan Özyavuz, katılımcı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ve ilçe halkının ihtiyaçları doğrultusunda proje üretip hayata geçirdiklerine vurgu yaptı.
Harran ilçesinde yaşanan bir sorunun daha Çarşı Projesi'nin tamamlanmasıyla sona ereceğini belirten esnaf ve vatandaşlar, çalışmalardan dolayı Başkan Özyavuz'a teşekkür etti.
Seçildiği günden bu yana birçok alanda çalışma yürüttüklerine değinen Başkan Özyavuz yaptığı açıklamada; 'Harran'ımızda eğitim, kültür, sağlık ve sporda gece gündüz demeden vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Harran'ımızda bugüne kadar kırsal mahallelerimizde 550 bin m2 parke taşı döşedik. Belediye Başkanlığımızın imkanlarıyla kırsal mahallelerimizde köy içinde 150 km asfaltlama yaptık. Harran ilçemizde ve Harran Ovasında, bütün ova kırsalında; Akçakale, Eyyübiye ve Harran olmak üzere 1 milyon 200 Bin Ton mucur dağıttık. İlçemizde eğitimle ilgili okullarımızın yaklaşık yüzde 50'sinde onarım, güzelleştirme, boya, bakım işlemlerini tamamladık. Harran ilçemizde sağlıkta Covid-19 salgınının başlangıcından beri Belediyemizin imkanları ve Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte kırsal ve ilçe merkezimizde bütün sağlık çalışmalarını yürütüyoruz. Harran İlçemizde sporda 6 mahallemizde halı saha yapım işini tamamlayıp gençlerimizin hizmetine sunduk. Yedikardeş kırsal mahallemizde gençlerimizin talebi üzerine Survivor parkur çalışmalarını başlattık. Harran ilçemizde turizm ve inanç turizminde Hayati Cami ve Türbesi'nin bakım, onarım ve çevre düzenlemesini tamamlayarak camimizi ibadete açtık. Sur içerisinde Kaymakamlığımız ile birlikte yürüttüğümüz Gastromi Merkezi'ni hizmete açtık. Harran'ımıza 3 tane yeni park, 2 tane sosyal tesis kazandırdık ve mahallelerimizde kilitli parke taşı çalışmalarını tamamladık.' İfadelerini kullandı.
Belediye Hizmet Binası arkasında inşa edilen 40 adet işyerinden oluşan Çarşı Projesi'ne ilave dükkanların yer alacağı alanda temel attıklarını ve toplamda 140 dükkanın Harran'a kazandırılacağını da belirten Başkan Özyavuz yaptığı açıklamada; 'Göreve geldiğimiz günden beri Harran ilçemizde bütün personelimiz ve Belediye Meclis Üyelerimizle gece gündüz demeden 7/24 Harran'ımız için hummalı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de Harran'ımızın ekonomisine büyük oranda katkısı olacak, esnafımız ve tüm vatandaşlarımızın hizmetine kazandıracağımız 140 adet dükkanın temelini attık. Bu dükkanlarımızın Harran'ımıza, esnafımıza, Harran'da yaşayan tüm vatandaşlarımıza hayırlılara vesile olmasını diliyorum. Harran ehline emanet, biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Siz varsanız bizler de varız. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.' ifadelerini kullandı.