AA / Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından organize edilen 'El Ele, Elden Ele 81 İle' sloganıyla yürütülen 'Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu' projesine Adıyaman'dan katılan kadın bisikletçiler, Şanlıurfa'ya geldi.
Bisiklet kullanmayı özendirmek adına yürütülen proje çerçevesinde kentteki gönüllü 3 kadın bisikletçi, Türk bayrağını kentin girişinde Adıyaman grubundan teslim aldı.
Adıyaman'dan gelen kadın bisikletçi Zeliha Yılmaz, yaptığı açıklamada 81 ilde elden ele sloganıyla taşıdıkları şanlı bayrağımızı gururla Şanlıurfa'ya ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
Adıyaman'ın 49. il olduğunu belirten Yılmaz, 'Bayrağımızı 50. il olan Şanlıurfa'ya ulaştırdık. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Amacımız 19 Mayıs'ta Muğla'dan yola çıkan 'Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu' projesiyle kadının ve bisikletin toplumdaki yerini artırmaktır. Bütün illerde sevgi ve saygı çerçevesinden bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum.' dedi.
Şanlıurfa grup sözcüsü kadın bisikletçi Saliç Aktaş da aldığı bayrağı sağ salim bir şekilde Gaziantep'e ulaştırmayı hedeflediğini belirterek 'Gururlu bir o kadar sevinçliyim. Bayrağımızı 50. il olarak aldık şanlı bayrağımızı Gaziantep'e ulaştıracağız inşallah.' ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından projeye katılanların isimlerinin bulunduğu listeye imza atan kadın bisikletçiler Gaziantep'e doğru yola çıktı.