Seyfullah POLAT / Organize Sanayi Bölgesindeki ilk ziyaretini, kısa süre önce ekonomik sıkıntılar nedeniyle faaliyetini durduran Yılmazlar Terlik Ayakkabı Fabrikasının boşalttığı binalarda üretim hazırlığına başlayan firmalara gerçekleştiren Vali Erin, yatırımcılarla hayırlı olsun dileklerini iletti.

ÇOK SAYIDA PERSONEL İSTİHDAM EDİLECEK
3 ayrı fabrika binasında üretim hazırlığı devam eden firmaları ziyaret eden Vali Erin, yakın zamanda üretime geçecek tesislerin çok sayıda personel istihdam edeceğini belirterek, yatırım kararlarından dolayı firma yetkililerini tebrik etti.

ŞANLIURFA AYAKKABI ÜRETİM MERKEZİ OLUYOR
Şanlıurfa'yı ayakkabı üretimi konusunda üretim merkezi yapmayı amaçlayan proje sayesinde bölgeye gelen Prolab, Markalab, Şatolab ve Yeni Nesil ayakkabı fabrikalarını ziyaret eden Vali Erin, daha sonra Badıllı Tarım Makinaları, Pınar Süt, Nazar Yağ ve Bülbül Fıstık tesislerinde incelemelerde bulunarak yatırımcılarla görüştü.

YATIRIMCILARA ÇOK BÜYÜK DESTEKLER VERİLDİ
Şanlıurfa ve ilçelerindeki organize sanayi bölgelerinde yatırım yapmak isteyen müteşebbislere çok büyük destekler verildiğini hatırlatan Vali Erin, genç iş gücü potansiyelinin çok yüksek olduğu şehirde istihdama dayalı sektörleri cezbetmek amacıyla ayakkabı ve tekstil gibi sektörlere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ DE FABRİKA İNŞA EDİYOR
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteklediği proje ile Şanlıurfa'da 13 fabrika binası inşa edilerek ayakkabı sektöründeki yatırımcılara tahsis edilmişti. Yüzlerce gencin ayakkabı sektöründe ustalaştığı ve kalifiye eleman haline geldiği Şanlıurfa'da, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin desteğiyle 8 ayrı fabrika binası daha inşa ediliyor.