AA / HRÜ'den yapılan açıklamaya göre, kursa, Şanlıurfa ile çevre illerden farklı hastanelerde görevli uzman doktorlar ve Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi doktorları katıldı.
Harran Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Jinekolojik Endoskopi Kurs Direktörü Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak, yaptığı açıklamada, böyle bir kursun Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenmesinin hem bölgesel kadın sağlığını geliştirme hem kadın hastalıkları doğum uzmanlarının bilgi ve becerilerini arttırma adına önemli olduğunu söyledi.
Şanlıurfa'da kadın sağlığını geliştirecek bu toplantılara önem verdiklerini belirten Doç. Dr. Sak, 'Kapalı ameliyat kursuna katılan meslektaşlarımız bilgi ve becerilerini hem bizlerle hem de hastalarımızla paylaştı. Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları Doğum Bölümünde şu an endoskopik cerrahi uygulanmaktadır. Vakalarımızı yüzde doksan oranında laparoskopik olarak gerçekleştirmekteyiz. Hastalarımız artık Şanlıurfa'dan başka bir ile gitmesinler, Amerika'da yapılan ameliyatın aynısı Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde yapılıyor.' diye konuştu.