AA / Straesser ve beraberindeki heyet, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçıp Suruç ilçesine sığınan Suriyeli Kürtlerin durumuna ilişkin Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile görüştü.
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Straesser, Türkiye'ye Suriyeli sığınmacılara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Straesser, ilçedeki temasları kapsamında yetkililerle Suriyeli sığınmacılara yönelik destek konularını değerlendirdiklerini belirterek, "Biz buraya son bir ayın durumunu değerlendirmek için geldik. Son bir aydır Kobani'de federal hükümet adına yapılan yardımların yerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda bilgi edinmek için buraya geldim. Burada Türk hükümetinin yardımlarını saygıyla anmak istiyorum, çok beğeniyorum. Buradaki insanların en kısa zamanda ülkelerine dönmesini ve krizin sonlanmasını ümit ediyorum" diye konuştu.
Christoph Straesser, Türkiye'deki temasları kapsamında Suriyeli sığınmacılara yönelik Gaziantep'te insani yardım dağıtım törenine katılacak, ardından da Kilis'te Almanya desteğiyle kurulan bir hastanede temaslarda bulunacak.