Haber Merkezi / Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevzuatları kapsamında müşterilerine kesintisiz ve güvenli elektrik vermek için çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri Atakent mahallesinde 3.700 metre uzunluğunda alçak gerilim kablosunu yeraltına döşeme işini tamamladı. Yatırım kapsamında 2.100 metre de XLPE yeraltı kablosu döşeyen enerji şirketi bir yandan da cadde ve sokak aydınlatmalarına ait kabloları yeraltına alıyor. İlçede kurulu elektrik gücünü yüzde 10 oranında artıracak söz konusu yatırım tamamlandığında çalışma bölgesindeki 5 bin aboneye kesintisiz ve kaliteli enerji verilebilecek.
En İyi Hizmeti Sunmaya
Çalışıyoruz
Devam eden yatırımlar tamamlandığında tüketicilere sundukları enerji kalitesinin de artacağını belirten Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, 'Tüketicilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bunun için elektrik dağıtım şebekemizi yeniliyoruz. Karaköprü ilçemizde birçok noktada devam eden yeraltı şebeke yatırımlarımız, havai hatlar ortadan kalkacağından şehrin görüntüsüne de olumlu katkı sağlayacaktır' dedi.
Planlı Kesintileri Duyuruyoruz
Yatırım çalışmaları ile yeni elektrik dağıtım tesisleri kurduklarını da kaydeden İl Müdürü Hondu, 'Çalışmalar esnasında veya yapılan yeni tesislerin devreye alınması aşamasında planlı kesintiler uygulamak zorunda kalıyoruz. Belki kısa bir süre sorun yaşanıyor ama tüm bu çalışmalar sayesinde yakın zamanda elektrik altyapısında hiçbir sorun yaşanmamasını sağlayacak. Abonelerimizin yararına olan bu çalışmalar sırasında gerçekleştirilen planlı kesintileri 48 saat öncesinden abonelerimize duyuruyoruz. Tüketicilerimiz iletişim bilgilerini güncelleyerek bu duyuruları SMS olarak cep telefonlarından da alabilir' şeklinde konuştu.