İshak Polat / MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kurul Toplantısı ile gidilen yönetim değişikliğinde MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut oldu.

Bir otelde gerçekleştirilen MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi 19. Olağan Genel Kurulu Toplantısına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Eyyubi'ye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, LÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları, MÜSİAD üyeleri ve kamu kurum kuruluş ve STK temsilcileri katıldı.

Barut; Çok çalışmak durumundayız

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen 19. Olağan Genel Kurul Toplantısında MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanlığına Mahmut Barut seçilirken Yönetim Kurulu ve ilgili Kurul Üyeliklerine de yeni isimler seçildi. Toplantı sonrasında basına açık olarak yapılan tören ise Kuran/ı Kerim tilaveti ile açıldı. MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanlığına seçilen Mahmut Barut törenin açılış konuşmasında eski yönetime ve eski Başkan Mehmet Çalışkan'a hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek ; MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi olarak genç kardeşlerimizle birlikte çok çalışarak 150 olan üye sayımızı artırmak zorundayız. Ama asıl gayemiz milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacağız ve üreterek 2023 hedeflerimize var gücümüzle koşacağız. Asıl mesele; medeniyetimizin doğu ile batı arasında bir denge kurabileceği, insaniyeti, hoşgörüyü ve ahlakı anlatabileceği anlam boşluğunu doldurabilmektir' diyerek MÜSİAD misyonunu anlatarak MÜSİAD Şanlıurfa Şubesinin birlik ve beraberlik içerisinde Şanlıurfa ve ülke ekonomisine katkı sunmak için gayret sarf edeceğini dile getirdi.

Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin ülkeye ve Şanlıurfa'ya katkı sunan herkese yardımcı olduklarını ve olmaya da devam edeceğini vurguladığı konuşmasının ardından MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak yaptığı konuşmada MÜSİAD'ın faaliyetlerini anlatarak Şanlıurfa'nın bölgede önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Vali Tuna; Yatırımcıları davet ediyoruz

Son olarak kürsüye çıkan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise yaptığı konuşmada Şanlıurfa'nın barış ve huzur şehri olduğunu ifade ederek ; Şanlıurfa sahip olduğu genç nüfus, tarım ve turizm potansiyeli ile Türkiye'nin yatırım yapılabilir en cazip illerinin başında gelmektedir. Bundan dolayı tüm yatırımcıları cazibe merkezi olan Şanlıurfa'ya yatırım yapmaya davet ediyoruz' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı yeni yönetim tarafından eski yönetime ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak'a plaket hediye edilmesini ardından sona erdi.