AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, saat 23.00 sıralarında ilçe merkezinin çıkışında kendisine ait akaryakıt istasyonunda bulunan Aktert'e teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Aktert olay yerinde hayatını kaybetti.

Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Aktert'in geçen yıl da teröristlerce iş yerine silahlı saldırıda bulunulduğu ve sık sık tehdit edildiği öğrenildi.

"PKK, bizi bu şekilde öldürerek bitiremez"

CNN Türk televizyonuna telefon bağlantısıyla katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, partisinin il ve ilçe başkanlarının, başkanlıklarının bundan önce de defalarca saldırıya uğradığını hatırlattı.

AK Parti'nin sindirilmek istendiğini ifade eden Eker, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin, barış ve kalkınmasının teminatı olan partisinin, vizyon ve misyonuyla Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmek isteyenlerin çalışmalarına engel olduğu için hedef alındığını belirtti.

Mehdi Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz mücadelemizi sürdürüyoruz, devam ettireceğiz. Türkiye için devam ettireceğiz, Türkiye'deki Kürt vatandaşlarımız için devam edeceğiz. Çünkü PKK'nın en büyük zararı bölgedeki Kürtlere dönük oldu. PKK, Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak demokratikleşme, sivilleşme yoluyla ve barış içinde herhangi bir kazanım elde etmesine asla izin vermiyor, vermek istemiyor. Çünkü o zaman terör nedeniyle ortaya çıkmış bu vahşi örgütün varlık nedeni ortadan kalkar ve hizmet ettiği kesimlerin de işine bu gelmez. O nedenle PKK, Kürt vatandaşlarımıza dönük haklar veya bölgenin kalkınmasıyla ilgili projelerde hep sabotajcı rolü oynamıştır, bir şekilde engel olmuştur.

Terör örgütü, bu tür saldırılarla, cinayetlerle AK Parti'yi bir şekilde sindirmeye, korkutmaya, AK Parti'ye vatandaşların ilgilerini azaltmaya çalışıyor ama bu nafile bir çabadır. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz. Başkanımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. PKK, bizi bu şekilde öldürerek bitiremez. PKK'lılar da siyasi uzantıları da bilmeliler ki Türkiye Cumhuriyeti'nde biz demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi artıracağız, vatandaşlarımızın umudu olmayı sürdüreceğiz."

"Mücadelemizden geri durmayacağız"

Kendilerine düşenin tedbir almak olduğunu bildiren Eker, şunları söyledi:

"Kardeşlerimizi korumamız gerekiyor. İnşallah bu son olur. Tehdit oluyor ama tehdit yapıyorlar diye bizim yapabileceğimiz şey şu; biz güvenlik tedbirlerimizi olabildiğince alacak ve mücadelemize de devam edeceğiz. Biz şerefli ölümü arzu ederiz. Şerefsizce yaşamaktansa şerefli ölümü tercih ederiz. Bizim Allah'a bir can borcumuz var. Onlar bizi tehdit ediyor diye mücadelemizden geri durmayacağız. Tedbirimizi alacağız, mücadelemizi de sürdüreceğiz. AA