İLKHA/ Hijyen, sosyal mesafe ve maske denetimleri yapan ekipler, lokanta, kafe ve kahvehanelerde maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde denetimlerini sürdürüyor.
Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, kontrollü sosyal hayat süreciyle birlikte yeniden açılan kafe, lokanta ve kahvehanelere yönelik denetimlerini halk sağlığını korumak adına rutin olarak devam ettiklerini belirterek, 'Halkımızın sağlığını her şeyin üstünde tutuyoruz' dedi.
İlçe Emniyet, Sağlık, Tarım ve Orman Müdürlükleri ile birlikte ortaklaşa yürütülen denetimlerde, maske ve eldiven takılması, sosyal mesafeye, genel temizliğe, hijyen koşulları ile açılış ve kapanış saatlerine uyulması, metrekareye göre kişi sayısının alınması gibi konularda işletme sahipleri ve çalışanlar uyarıldı.
Yapılan çalışmalarla ilgili olarak Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, 'Zabıta ekiplerimiz, Covid-19 ile mücadele kapsamında ilçemizdeki iş yerlerinin mevzuata uygun hareket edip etmediklerini kontrol ederek, bilgilendiriyor. Salgın tehdidi bitene kadar tedbirlerin harfiyen uygulanması noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Normalleşme sürecini kurallara uyarak daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde atlatabileceğimize inanıyorum' dedi.