Tuğba POLAT / Sık sık uzman doktor sorunu ile karşılaşan ve İstanbul, Ankara gibi şehirlere gitmek veya götürülmek zorunda kalan zorunda Fenilketonüri (PKU), Gulitarik tip1, Dallı Zincirli Metabolik hastalık gibi nadir hastalıkla mücadele eden hasta ve hasta yakınlarının ısrarlı çabaları netice verdi. Doktor taleplerini ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde yapılan girişimler neticesinde konunun yere ve ulusal basında da yer alması ile birlikte geçtiğimiz ay doktor sözü veren Sağlık Bakanlığı Şanlıurfa'ya geçici görevle Çocuk Metabolizma Uzmanı Uzm. Dr. Yılmaz Yıldız'ı atadı.
Ayda iki sefer ve toplamda dört gün boyunca PKU hastalarının yanı sıra çocuk metabolik hastalarına şifa dağıtacak olan Uzm. Dr. Yılmaz Yıldız Perşembe günü Şanlıurfa'ya gelerek Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde hastalarına bakmaya başladı.
Şanlıurfa Fenilketonüri ( PKU) Hastaları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( ŞUPKU) Başkanı Mustafa Çiftçi ve Şanlıurfa SSPE Hastaları Dernek Başkanı İsa Çetinkaya tarafından ziyaret edilen Uzm. Dr. Yılmaz Yıldız'a Şanlıurfa'daki hastalar hakkında bilgi aktarımı gerçekleştirilirken ŞUPKU Başkanı Mustafa Çiftçi yaptığı açıklamada Dernek olarak verdikleri mücadelenin ses getirdiğini belirterek; Hocamızın Şanlıurfa'ya gelerek hastalarımız ile bir araya gelmesi bizi çok mutlu ettiği gibi yaşadığımız büyük mağduriyeti de önlemiştir. Doktor talebimiz konusunda emeği geçen ve duyarlılık gösteren yetkililerimize, yerel ve ulusal basınımıza ve bu talebimize destek veren herkese teşekkür ediyorum' diyerek PKU'lu ve diğer metabolik hastaların kendileri ile irtibata geçmesini istediklerini belirtti.