İshak Polat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Halfeti'de düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesinin İlçelere yapmış olduğu hizmetleri anlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin her ay bir ilçeye yaptığı ziyaret ve ardından düzenlediği basın toplantılarının bu ayki durağı Halfeti oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, basın mensupları ile doğal güzellikleri ve tarihi yapısı ile Güneydoğunun incisi olan Halfeti'yi ziyaret etti. Büyükşehir yönetim kadrosu, sivil toplum kuruluşları ile kent merkezinde görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluş temsilcilerinin de katıldığı ziyarette ilk olarak Halfeti'de gerçekleştirilen hizmetleri kontrol ederek, tamamlanan Halfeti Kent Parkı, Prestij Caddesi, Semt Pazarı, Otopark Alanı, Yeni Marina, Yüzen köprü ve Büyükşehir Belediyesi İncisu Tesisini inceledi.

30 yılda yapılanı 3 yılda yaptık

İncisu Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın 30 yılda alacağı hizmeti 3 yıl gibi kısa bir sürede aldığına dikkat çekerek, Şanlıurfa kent merkezi ve 13 ilçede hizmetlerin devam ettiğine vurguda bulunan Nihat Çiftçi, 'Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçede başlattığımız çalışma atağını sürdürüyoruz. Alt yapıdan üst yapıya, Semt Sahalarından Semt Pazarlarına, Prestij Caddelerinden Kent parklarına uzanan büyük bir hizmet atağını sürdürüyoruz. Aynı şekilde kırsal mahallerimizin ihtiyaçlarını gideriyoruz. İçme suyu ve yol yapım çalışmalarımızı belirlediğimiz plan çerçevesinde ilerletiyoruz. Bu kapsamda yeni Beton yol uygulamasını başlattık. Yerel anlamda Şanlıurfa 30 yıllık hizmetini 3 yıl içerisinde aldı. Bizim amacımız Şehrin hep topyekûn bir şekilde kalkınması ve gelişmesi' dedi.

'Şanlıurfa yerel yönetimde şaha kalkmış durumda'

Tarihi ve doğası ile Güneydoğunun inci olan Halfeti'yi şehir turizmi ile birleştirmeyi hedeflediklerini belirten Nihat Çiftçi, 'Şanlıurfa'ya gelen misafirlerin muhakkak suretle Saklı Cennet Halfeti'den güzel ayrılması için ilçemizde turizme yönelik çalışmalar yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Şanlıurfa yerel yönetim anlamında şaha kalkmış durumda, hiç kimse kusura bakmasın bu hizmetlerin sahibi tüm Şanlıurfalılardır. Hepsinin hizmetkarıyız, hepsini kucaklıyoruz' dedi.