Haber Merkezi / Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin huzurunda, valilik toplantı salonunda düzenlenen protokollere, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Ortaç, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı İnsani Yardım ve Sosyal Hizmetler Koordinatörü Serdar Eryılmaz ve Hüdayi Bereket Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Mevlüt Balıkçı imza attı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Şanlıurfa İl Müftülüğü, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve Hüdayi Bereket Derneği arasında düzenlenen, Barış Pınarı Bölgesindeki Cami, Kur'an Kursu İmarı-Tadilatı ve Din Hizmetlerine Yönelik İşbirliği Protokolüyle, bölgedeki Telabyad, Resulayn, Süluk, Hamam Türkmen, Alibecliye ve bölgenin diğer yerlerinde yeni cami, Kur'an kursu inşası ve işletimi, mevcut cami ve Kur'an kurslarının bakım, onarım ve tadilatlari ile bu yerlerin cari giderlerinin karşılanması, din hizmetlerine yönelik faaliyetlerin yürütülmesiyle ilgili planlama, uygulama ve organizasyona ilişkin esas ve yükümlülükler belirlendi.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve Hüdayi Bereket Derneği arasında ise Barış Pınarı bölgesindeki eğitim öğretime yönelik yardım faaliyetlerini düzenleyen bir işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol doğrultusunda da Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve Hüdayi Bereket Derneği işbirliğinde, Barış Pınarı bölgesinde okul yapımı, bakım, onarım ve tadilat faaliyetleri, konteyner temin ve kurulumu, halk eğitim faaliyetleri, donatım ve kırtasiye malzemesi temini, okul ve kurumların cari giderlerinin karşılanması, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yürütülmesi, öğrenci pansiyonu işlemleri, öğrenci taşıma işlemleri alanlarıyla ilgili esas ve yükümlülükler tespit edildi.
İmzalanan protokollerin hayırlı olmasını dileyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve Hüdayi Bereket Derneği yöneticilerine teşekkür etti.
Barış Pınarı bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Erin, bölgede çok sayıda sivil toplum kuruluşunun insani yardım faaliyetlerine destek olduğunu hatırlatarak Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve Hüdayi Bereket Derneğinin bölgeye sağlayacağı katkıların çok anlamlı olduğunu söyledi.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Hakkında:
1985 Yılında İstanbul Üsküdar'da, insani yardım, sosyal hizmetler ve eğitim amaçlı kurulan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, uluslararası yardım kuruluşu statüsünde bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyette bulunuyor.
Türkiye'de ve yaklaşık 40 ülkede insani yardım ve eğitim faaliyetlerini destekleyen vakıf, 2011 yılından bu yana ortak kuruluşu Hüdayi Bereket Derneği aracılığıyla, Suriye'nin Türkiye kontrolündeki bölgelerinde gıda, hijyen, barınma, giyim ve kış yardımları gibi insani yardım faaliyetlerinin yanında, cami, mescit, okul, kurs, kültür merkezi, mesleki ve yaygın eğitim gibi toplumun rehabilitasyonuna yönelik alanlarda da çalışmalar yürütüyor.