Yüksel POLAT / Gazetemiz yazarı, Eğitimci - Yazar Misbah Hicri Şanlıurfa'da geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek adına uzun zamandır biriktirdiği kağıtları Şanlıurfa Geri Dönüşümcüler Derneğine teslim ederek örnek bir davranışa imza attı.
Uzun zamandır çöpe atmak yerine bürosunda biriktirdiği gazete, dergi, önemsiz evrak gibi kağıtları geri dönüşüme teslim etmek için Şanlıurfa Geri Dönüşümcüler Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Ahmet Alagöz ile bir araya gelen Misbah Hicri gazetemize yaptığı açıklamada kağıt yapımı için kesilen ağaç ve harcanan enerjiye dikkat çekerek; ' Bir yazar ve eğitimci olarak kağıt, cam gibi geri dönüşümü mümkün malzemeleri çöpe atmak yerine biriktirip tekrar kullanılmasının önemine vurgu yapmak istedim' diyerek amacının geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.
Şanlıurfa Geri Dönüşümcüler Dernek Başkanı Ahmet Alagöz ise hassasiyetinden ve örnek davranışından dolayı Misbah Hicri'ye teşekkür ederek;' Türkiye'de binlerce ton geriye dönüştürülebilecek malzeme maalesef çöpe gitmektedir. Halbuki basit bir ayırım ile farklı malzemeler tekrar ekonomiye kazandırılabilir. Bu konuda örnek davranışından dolayı Hocamıza teşekkür ediyor aynı hassasiyetin artarak toplumuza örnek olmasını diliyorum' dedi.