Tuğba Polat

Geçtiğimiz günlerde İsot Üreticilerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyen AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat üreticilere yer tahsisi konusunda son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Şanlıurfa'nın marka değeri olan isot üretiminin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda üretilerek markalaşması için kurulan Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatif ( ŞİKOP) üyeleri ile isot yapılan alanlarda bir araya gelerek sorunlarını dinleyen ve isot kurutma alanları talebi için konun takipçisi olacağını açıklayan AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat isot üreticilerine müjdeyi katıldığı 3. Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festivalinin tarla hasadında verdi.

İsot üreticilerine yer tahsisi gerçekleşecek

Festival kapsamında katıldığı hasat töreninde tarladan isot toparlayan ve evinin isot ve isot salçasını kendi elleri ile yaptığını belirten Vildan Polat, Şanlıurfalılar ve Şanlıurfa mutfağı için önemine değinerek; Şanlıurfa'nın marka değeri olan isotun sağlıklı alanlarda ve hijyenik koşullarda üretilmesi çok önemlidir. Özellikle de bu üretimin boyutları ve miktarı arttığı zaman bu koşullara ve alanlara olan ihtiyacımız daha da ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde isot üreticilerimizin üye olduğu ŞİKOP'a ait kurutma alanlarında esnafımız ile bir araya geldik ve sorunlarını dinledik. Bizden talep edilen en önemli husus isot kurutma alanlarının tahsisi ile ilgili idi. 6 Yıl önce başvuru yapılmış. Şanlıurfa'da isot üreticilerine yönelik, daha nezih bir ortamda isotu markalaştırmaya yönelik çalışmalar yapmak adına yer tahsisi ile ilgili sıkıntılar vardı. Tarım Bakanlığı ile yaptığımız görüşmede son safhaya geldik. İnşallah Organize Sanayi tarafında bir yerde, isot üreticileri kooperatifine yer tahsis edilecek. İsot üreticilerini oraya alıp, isotu markalaştırma çalışmalarımız devam edecek' dedi.

.

Polat; Urfa isotunun ıslahı ve markalaşma çalışmaları devam ediyor

Urfa isotu ilgili diğer çalışmalara da değinen Vildan Polat, ' Üreticilerimize yer tahsisi ile ilgili çalışmalarımız ve takibimiz devam ederken bir yandan da GAPTEAM ile birlikte isot ıslahına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Urfa'nın kendine has yerel isotunu ıslah etmek adına Koruklu'da çalışmalar yapılıyor, onun da takibini yapıyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan biri bizim isotu marka yapamamamız ve şehrimize katma değer katamamamız. Biz bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı değerlendireceğiz. ŞUTSO ile yürüttüğümüz çalışma sonucu 1 hafta içerisinde ŞUTSO Başkanlığında özellikle AB'ye yönelik patent alma konusunda bir çalışma yapacağız. Bu yıl Avrupa Birliğinde Urfa'ya yönelik patent alınan ürünlerde Urfa'nın olmamasının en büyük sebebi, Urfa'nın başvuru yapamaması. Avrupa Birliğinden patent alabilmenin bazı zorlukları ve sıkıntıları var. Biz öncelikle buna yönelik bir çalışma yapacağız. Bu yıl inşallah Avrupa Birliğine başvuru için patent alma hakkına sahip olacağız' dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat'ın açıklamalarını öğrenen ŞİKOP Üyeleri de sorunlarını dinlediği ve çözüm noktasında attığı adımlardan dolayı kendisine teşekkür ederek; Siyasilerimizden ve ilgililerimizden bu destekler gelmeye devam ettikçe Şanlıurfa'nın bir çok marka değeri hak ettiği noktaya gelecektir' dediler.