Haber Merkezi / Belediye ekiplerince sürdürülen çalışmalar kapsamında kırsal mahallelerde kilitli parke taşı döşemesi sürerken 7 mahallede daha çalışmalar tamamlandı.
Çok sayıda mahallede kilitli parke taşı döşemesinin yanı sıra mahalle içi beton yol çalışması da yapan Siverek Belediyesi, çalışmalarla mahalle sakinlerini kış aylarında çamurdan arındırırken, yaz aylarında ise tozdan kurtarıyor.
Kırsal mahallelerde sürdürülen kilitli parke taşı döşemesi ve beton yol çalışmaları taktir toplarken çocuklar bisiklet sürmenin keyfini çıkardı. Yolların bozuk olması nedeniyle bisikletleri kullanamadıklarını söyleyen çocuklar, yeni yollarda bisiklet kullanmanın zevkli olduğunu dile getirdi.
Yağışlı havalarda çamur nedeniyle okula gitmekte zorlandıklarını da söyleyen çocuklar, çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.
Sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Öncül, amaçlarının mahalle sakinlerini çamurdan kurtarmak olduğunu dile getirdi.
Bölge ayrımı yapmadan 5 mahallede Kilit taşı çalışmalarının tamamlandığını belirten Öncül, şu ifadeleri kullandı: 'Kış ayları gelmeden önce kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızı çamurdan kurtarmak için başlattığımız çalışmalar sürüyor. Temennimiz en kısa sürede sona ermesi ve mahalle sakinlerimizin çamurdan kurtarılmasıdır. İnşallah en kısa sürede çalışmaları tamamlayıp halkımızı yaz aylarında tozdan, kış aylarında çamurdan kurtaracağız. Yapılan bu çalışmaların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.' diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Hamza Yeşiltaş ise yağışlar döneminde yolların çamurla kaplandığını belirterek, 'Başkanımızdan Allah razı olsun yollarımızı parke taşı yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalardan çok memnunuz, toz ve çamurdan kurtuluyoruz.' dedi.