AA / Yaklaşık 2 milyon küçükbaş hayvanın bulunduğu kentte, ekim, kasım ve aralıkta metrekareye yaklaşık 300 kilogram yağış düştü. Geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle sıkıntı yaşayan, yem fiyatlarının artmasıyla kara kara düşünen besiciler, meraların erken yeşermesiyle rahat bir nefes aldı.
Besicilerden Hasan Kılıç yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvancılığın bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu söyledi.
Kuraklık nedeniyle geçen yıl yeterli yem elde edilemediğini vurgulayan Kılıç, bundan dolayı da fiyatların yükseldiğine işaret etti.
Üreticilerin kışlık yemi yazın depoladığını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:
"Bu yıl yeterli saman elde edemedik. Zaten fiyatlar da çok yükselmişti. Allah'a şükür bölgemize eylülden bu yana çok iyi yağış düştü ve meralarımız yeşerdi, şimdi hayvanlarımız yem vermeden doyuyor. Bu yıl baharı erken yaşadık. İnşallah yağışların yaza kadar sürmesini istiyoruz."

"Hayvanları satacaktık"
Mehmet Kara da çok sayıda besicinin yem sıkıntısı nedeniyle zor günler geçirdiğini dile getirdi.
Hayvan fiyatlarının kuraklık dönemlerinde çok düştüğüne işaret eden Kara, "Biz hayvanlara kışın saman ve arpa veriyoruz ancak bu ürünlerin fiyatları geçen sene çok arttı, bu nedenle sıkıntı yaşadık. Ancak eylülden itibaren etkili olan yağışlar otları uzattı hayvanlarımız çok şükür doymaya başladı. Kuraklık bu senede devam etseydi bir çok besici hayvanlarını satmak durumunda kalacaktı" diye konuştu.
Kara, yağışlı havanın sezon sonuna kadar devam etmesini temenni etti.
Ahmet Sel de yağışların meraları yeşerttiğini ve bu sayede hayvanlarına yem vermeyecekleri için mutlu olduklarını kaydetti.