Sınır hattında nöbet tutan askerden yardım talebinde bulunan Suriyeli aile için Türk Kızılayı ile irtibat kuran Mehmetçik, temin edilen gıda kolilerini sınır ötesindeki aileye ulaştırdı. Suriyeli aile, Mehmetçik'e teşekkür ederek, 'Biz Türk askerinden memnunuz.' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı' sürüyor.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlarıyla BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak yürütülen harekat kapsamında terör hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

TSK unsurları, teröristlerden arındırılan bölgelerdekilere yardımlarını sürdürüyor.

Afrin'in kuzeyindeki Sorke köyünün dışında yaşayan bir Suriyeli, sınıra gelerek kendileriyle bölgede birkaç ailenin daha kaldığını söyledi. Suriyeli ailenin, yiyeceklerinin kalmadığını belirterek, yardım talep etmesi üzerine Mehmetçik harekete geçti.

Türk Kızılayı ile irtibata geçilerek hudut karakoluna gıda kolileri istendi. Türk Kızılayının getirdiği yardım kolileri, 'Kirpi' adı verilen zırhlı araca yüklendi.

İstihkamcılardan sınır ötesine portatif köprü

Zırhlı araç, fiziki modüler duvarda açılan bölümden sınırın karşı tarafına geçti.

'Kirpi'nin üzerinden geçtiği istihkam birliklerince kurulan portatif köprü dikkati çekti. Zırhlı araç, aralarında iki çocuğun da bulunduğu ailenin yanına ulaştı. Ayaklarında sadece terlik olan ve çorapları çamurla kaplanan çocuklara kıyafet yardımı da yapıldı.

Suriyeli aile, Mehmetçik'e teşekkür ederek, harekatın ardından çok rahat yaşamaya başladıklarını belirtti.

Gıda sıkıntısı çektikleri için sınırdaki askere sığındıklarını dile getiren Suriyeliler, 'Biz Türk askerinden memnunuz. Türkiye'nin kollarına sığındık. Onlar bize erzak verdi, bizi korudu. Teröristler önceden bizim köyümüze geliyordu. Harekat sonrasında gelmiyorlar artık. Türk askeri bizim güvenliğimizi sağladı. Artık korkmuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Suriyeli aile ile sohbet eden Mehmetçik de 'Türk askeri her zaman sivillerin yanındadır. Biz Türk askeri olarak sizlere barışı getirdik. Bizim işimiz terör örgütleriyle. Türk ordusu mazlumun yanındadır.' diye konuştu. AA