İLKHA/ Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlenen 'O'nu Oku O'nu Yaşa' temalı 'Siyer Sınavı' Şanlıurfa'da 200 ayrı noktada 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Siyer Sınavına kayıt yaptıran Şanlıurfalıların sabahın erken saatlerinde sınava gireceği okulun bahçesinde, sınav saatini beklediği görüldü. Siyer Sınavı'na yoğun katılımın sağlandığı Şanlıurfa'da ailece katılanlarda oldu.
Şanlıurfa'nın 200 ayrı noktasında 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen sınavın kaybedeni olmadığını söyleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörü İbrahim Halil Güneş, amaçlarının insanlara hem Peygamberin hayatını öğretmek, okuma alışkanlığının az olduğu memleketimizde okumaya teşvik etmek ve sınavı daha cazip hale getirmek için çeşitli hediyeler vermek olduğunu söyledi.
Sınavda dereceye girenlere 5 kişiye Umre dahil olmak üzere, 2 bin çeşit ödül verileceğini belirten Güneş, Siyer Sınavı'na girenlerle beraber aynı heyecanı yaşadığını ifade etti. Sınava gönüllü olarak gözetmenlik yapan ve görev alan Şanlıurfalılara teşekkür eden Güneş, şunları kaydetti:
'Şanlıurfa merkezde 50 noktada, genelinde ise 200 ayrı noktada 30 bin kişi sınava katıldı. Sınavın amacı Efendimizin hayatını okumaya ve hayatımıza tatbik etmeye, kitap okuma alışkanlığını aşılamaya bir vesiledir. Onun dışında ki ödül, hediye, yarışma gibi şeylerin hepsi birer araçtır.'