Haber Merkezi / Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, "Koruyucu Aile Hizmeti" kapsamında kentteki 24 koruyucu ailelere sertifika verildi.
İl Müdürlüğü Konferans Salonun' da düzenlenen sertifika dağıtım törenine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve koruyucu aileler ile çocuklar katıldı.
Koruyucu ailelere verilen çocukların sonrasında da düzenli takiplerinin yapıldığını belirten ASP İl Müdürü Murat Demirkol,Kentte 24 koruyucu aile yanında 30 çocuk bulunmakta. Yaptıkları iş gerçekten çok önemli. Kurum olarak her zaman yanlarında olacağız. Koruyucu aile modelinin devlet korumasındaki çocukların sosyal gelişiminin, sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi açısından, en çok tercih edilen bakım şekli olduğunu belirterek, bu modelde çocukların bir elinin devlet, diğer elinin ise koruyucu ailelerin tutmasının amaçlandığını belirtti.
İl Müftüsü İhsan Açık ise, "Güzel bir konu ortaya konmuş, koruyucu aile ismide çok güzel yapanlardan ve buna vesile olanlardan Allah razı olsun. Rabbim inşallah daha katılımlı ve geniş koruyucu aileler nasip eylesin.Toplumun bu konuda aydınlatılması için Kurum olarak üzerlerine düşen sorumluluğunu yerine getirmek üzere yola çıktıklarını anlatarak, "Peygamber Efendimiz, elinin iki parmağını yanyana işaret ederek, yetim ve yetimin bakıcısı ile birlikte, cennette bu iki parmak gibi birlikte olacağız demiştir. Bu söz bile bizim bu konuya ne kadar değer verip üzerine eğilmemiz gerektiğinin işaretidir" diye konuştu