Haber Merkezi / Tarih, mimari, yemek kültürü, müzik ve Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın her platformda tanıtılması için önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bu yıl 3.sü düzenlenecek olan URFEST 3. Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festivali öncesi, gazeteci Yavuz Donat ile birlikte isot üreticilerini ziyaret etti. Gazeteci Yavuz Donat'a Urfa'ya geldiği için teşekkür eden Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, 'Yavuz Donat bey Urfa'ya gelerek bizi çok mutlu etti. Onun bakış açısı, görüşü bizim geçmişten bu yana hayatımızı şekillendirdi, bakış açımızı güçlendirdi, ufkumuzu genişletti. Biz kendisine tekrardan geldiği için teşekkür ederiz' dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL: DÜNYANIN EN TATLI ACISI URFA'DA YETİŞİYOR
Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek olan festivale tüm Türkiye'yi davet eden Başkan Beyazgül, 'Urfa İsot festivali, 11-12-13 Ekim tarihlerinde yapılacak. Bütün Türkiye'yi festivalimize davet ediyoruz. Ekim ayındaki festivale gelerek Urfa'yı gelin görün diyoruz. Bizim gözümüzde, tatlarımızı, lezzetlerimizi görün. İsot dünyanın her yerinde yetişiyor. Ama bu isot çok farklı. Dünyanın en tatlı acı isotu diyebileceğimiz bir isot. Bu isot lezzeti nedeniyle alışkanlık yapıyor. Gelin bu lezzetleri Urfa'da tadın. Sonrada biz bunu Türkiye'ye taşıyalım. İsotumuzun bir başka özelliği de mide ülserini tedavi edici bir özelliği var' şeklinde konuştu.

GAZETECİ DONAT: URFALILAR BAŞKAN BEYAZGÜL'ÜN KIYMETİNİ BİLSİNLER
Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'e Urfa'yı tanıttıkları için teşekkür eden gazeteci Yavuz Donat ise 'Biz isotun sadece yemesini bilirdik. Tarlasına girmemiştik ve nasıl yapıldığını bilmiyorduk. Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'den Allah razı olsun. Bize isotu yerinde gösterdi. Urfalılara şunu söylemek istiyorum, Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün kıymetini bilsinler. Eski Urfa'yı canlandırıyor. Urfa'ya yapılacak en büyük hizmet budur. Urfa'nın tarihini, kültürünü ortaya çıkarmaktır' diye konuştu.
İsot üretilen bölgenin ardından Başkan Beyazgül ve gazeteci Yavuz Donat, Balıklıgöl ve Kızılkoyun bölgelerini gezdiler.