AA / Siverek Şehitliği'nde düzenlenen törende protokol üyeleri şehitlik anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Siverek Şehit Aileleri ve Gazileri ile Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdülkadir Öztürk, yaptığı konuşmada 'Aziz vatanı için bedel ödemiş şehit ve gazi aileleri olarak her zaman ne şekil ve şartlarda olursa olsun aynı bedeli ödemeye hazır olduklarını vurguladı.
Tunceli'de PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada bacağını kaybeden gazi Hüseyin Aksoy da gaziliğiyle gurur duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:
'Bizler gaziliğimizle ilgili bir an olsun üzülmedik ve pişmanlık duymadık. Şüphe yok ki bizler aynı durumla tekrar karşılaşırsak yine gazi olmaya hatta şehit olmaya koşar adımlarla gideceğiz. Rabbim bize her daim bu şuurda olmayı nasip etsin.'
Tören, şehit mezarı ve anıtlara karanfil bırakılmasının ardından İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş'ın dua etmesiyle sona erdi.
Törene, Kaymakam Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107. Topçu Alayı Komutanı Albay Şenol Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kemal Karataş, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, gazi ve yakınları ile şehit aileleri katıldı.
- Halfeti
Halfeti ilçesinde '19 Eylül Gaziler Günü' törenle kutlandı.
Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen törende Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Çevik, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Törene, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ümit Sarı, Emniyet Müdürü Esat Uğur, daire amirleri, gazi ve şehit aileleri katıldı.