İLKHA/ Şanlıurfa'da birçok akaryakıt istasyonunun LPG'yi 3 TL'den satması araç sahiplerinin tepkisine neden oldu.
Vatandaşların talebi üzerine bir akaryakıt istasyonu fiyatlarda 82 kuruşluk indirime gitti.
Söz konusu istasyondaki indirimi duyan araç sahipleri ise LPG alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdular.
Akaryakıt istasyonu çalışanlarından Mehmet Çiçek, müşterilerin talebi üzerine böyle bir indirime gittiklerini söyledi.
Çiçek, "Gelen müşterilerimizin sesine kulak verdik ve fiyatı 2 TL 18 kuruşa indirdik. Normalde birçok petrolde fiyatlar 3 TL'dir. Ama biz 2 TL 18 kuruşa veriyoruz. Müşterilerimiz bu durumdan memnunlar. Ne zamana kadar sürecek bilmiyoruz. Bu kuyruk on gündür var. Sabah başlayıp gece yarısı bitiyor." dedi.
LPG alabilmek için kuyrukta sıra bekleyen Mehmet Özer, şehir genelinde fiyatlardaki pahalılığa tepki gösterdi.

"Yazık değil mi bu millete, neden böyle yapıyorlar?"
Şanlıurfa'daki pahalılığın İstanbul'u geçtiğini savunan Özer, "Çok merak ediyoruz. Bunu inceleyen bir merci yok mu? Bu vatandaşlara bir zulümdür. 2 TL 820 kuruş saçmalıktır. Bütün çevremizde en ucuz tüpü veren iller var ama Şanlıurfa'da İstanbul'u geçen bir pahalılık var. Bu gerçekten çok büyük hakarettir. Bu fiyatı düşürüp satan adam da kazanıyor. Yazık değil mi bu millete, neden böyle yapıyorlar? Böyle insaflı olun. Biraz da vatandaşı düşünün." ifadelerini kullandı.
Yetkililere seslenerek fiyatlarda düzenleme yapılmasını talep eden Özer, sözlerini şöyle tamamladı: "Şanlıurfa'da tüpün fiyatı 2 TL 800 kuruştur. Burada 2 TL 18 kuruş olması milletin kuyruğa girmesine yol açtı. Demek böyle de verilebiliyormuş. Buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz. 2 TL 800 kuruşa tüp alıyoruz. Burası nasıl 2 TL 18 kuruş oluyor? Bu imkanı sağladıkları için petrol yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu fiyatlar arasında büyük bir uçurum var. Bu uçurumun sebebini anlamış değiliz."
Araç sahiplerinden Salih Demir ise "Şanlıurfa'da en uygun gaz buradadır. Normalde fiyatları 2 TL 800 kuruş iken burada 2 TL 18 kuruşa veriliyor. Şanlıurfa çiftçi bölgesi olduğu için bu fiyat iyidir." şeklinde konuştu.