AA / Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye gelen ve ilçedeki inşaat alanları, park ve bahçelerde yaşayan Suriyelilere yardım elini uzatan Akçakale Belediyesi, sığınmacıları bir çatı altında toplamak için İlk Adım Yaşam Merkezi'ni kurdu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneğinin de destek verdiği merkezde, başlarda bin olan Suriyeli sayısı, son günlerde gelenlerle 3 bini buldu.
İlk Adım Yaşam Merkezi Koordinatörü İbrahim Akkurt, yaklaşık 6 ay önce kurdukları merkezde, ellerinden geldiği kadar Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
Belediye olarak Suriyelilere her türlü desteği vermeye çalıştıklarını anlatan Akkurt, şöyle konuştu:
"Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneğinin yolladığı yardımlarla Suriyelilerin yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı oluyoruz. Ancak son günlerde gelenlerle şu anda merkezde yaklaşık 3 bin Suriyeli yaşıyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Bu nedenle hayırsever kuruluşlar, zengin iş adamları ve belediyelerden Suriyelilere yardımcı olmalarını istiyoruz. Gelip buradaki Suriyelileri ziyaret etsinler ve yardımları kendi elleriyle dağıtsınlar."