Seyfullah POLAT / Konuşmasına ilk olarak 2001 yılından bu yana parti teşkilatlarındaki görevlerinden bahsederek başlayan Başkan Çiftçi, 'Her zaman şehrimin daha da gelişmesi için emek sarf ettim' dedi. Ulusal ve yerel basın kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda Başkan Çiftçi, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'PARTİMİN TÜM KADEMELERİNDE GÖREV YAPTIM'
Bilindiği üzere Mart 2019 seçimleri için hem ilimizde hem de ülkemizde aday tespit çalışmaları yapılıyor. Geçen Cumartesi İstanbul'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması ile 2019 yerel seçimler için AK Parti'nin adayı belirlenmiş oldu. Ben süreci biraz 2001 yılından itibaren değerlendireceğim.

KARAKÖPRÜ, ŞANLIURFA'NIN GELİŞEN YÜZÜ OLDU
Siyaset tarihinde 2001 yılında AK Partimizin kuruluşunda bulundum. Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı, Merkez İlçe Başkanlığı, vekaleten İl Başkanlığına da bakan bir partili olarak görevlerde bulundum. 2009'da yerel seçimde bu defa bağımsız bir şekilde Karaköprü beldesinde Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Çok da güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Şanlıurfa'nın gelişen yüzü olarak Karaköprü ön plana çıktı ve 2014 yılında da bu kez gelişmişliğinin karşılığı olarak ilçe statüsüne geçti. 2014 yerel seçimleri içinde partimiz bizi aday olarak gösterdi ve bir buçuk yıl da bu kez İlçe Belediye Başkanlığı yaptım.


EŞİTLİKLE YAKLAŞTIK KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK
Eylül 2015'te ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine uygun görüldüm. Yaklaşık 3 yılı geride bıraktık. 13 ilçemize, Şanlıurfamıza ve 1 milyon 945 bin vatandaşımıza hizmetin en iyisini ulaştırmanın gayreti içerisinde olduk. İyi hizmet ettiğimizi düşünüyorum. Çok güzel projeleri hayata geçirdik. Hem atanmış kadrolarımız, hem de seçilmiş kadrolarımızla tek vücut olduk. STK'larımızla, teşkilatımızla hep birlikte hareket ettik ve ötekileştirme kesinlikle yapmadık. Karacadağ'dan Akçakale'ye, Birecik'ten Ceylanpınar'a kadar herkesi kucakladık. Her ilçeye dokunduk. Her ilçede vizyonel projeler hayata geçirdik. Bizim anlayışımız şuydu; bir dakika durduğumuzda kendimizi bu memlekete ihanet etmiş gibi görüyorduk. Onun için hiç durmadık, çalıştık. Başta bu 18 yıllık mücadelede çok özverili durumundan dolayı bana destek veren başta aileme, akrabalarıma ve hemşerilerime teşekkür ederim.

ADAYLIK YARIŞINDA YER ALMADIM, BU KENDİ KARARIMDI
Bu kararımı 3 ay önce vermiştim. 3 ay önce Cumhurbaşkanımızla bir görüşme gerçekleştirdim. İkinci bir görüşmem de 2 ay önceydi. Kendisinden sağlık sebeplerimden dolayı affımı istemiştim. Dolayısıyla bu adaylık yarışında bir mücadele içerisinde değildim. Aday adaylarımızın yarışması söz konusuydu ve neticesinde daha önce İl Başkanlığı yapmış olan Zeynel Abidin Beyazgül kardeşimize bu adaylık tevdi edildi. Kendisine başarılar diliyorum.

MART AYINA KADAR GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ
Mart ayına kadar görevimiz devam ediyor. Bu süreç içerisinde yine çalışmalarımıza devam edeceğiz. Son dakikaya kadar görevimizin başındayız. Bu süre içerisinde Şanlıurfa çok önemli adımlar attı. Benim kamuoyuna, personelime ve birlikte yürüdüğüm arkadaşlarıma yeni seçilecek arkadaşımıza aynı heyecanlı çalışmalarını öneririm. Hayat hiçbir zaman bir gün değil. Değerler önemlidir. Görevimiz süresince hep değerler için çalıştık. Bu mevki ve makamlar insanların böbürleneceği yerler değil. Hakkını vermek için çalıştık. Haksızlığa karşı durduk, milletin emanetini en iyi şekilde taşıdık. Tarih bunları yazacak. Bu benim kendi kararımdı ama kendime özel sebeplerim vardı. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum.

ŞANLIURFA'DA YAŞAYACAĞIM
Yine Şanlıurfa'dayız. Ben Şanlıurfa'da yaşayacağım. Kalkıp ta başka yere gidecek halimiz yok. Çünkü ben bu topluma hizmet ederken kimseye minnet duymadım ve kimseden bir beklenti içerisinde değildim. Yanı başımızdaki illerde, büyükşehirlerde ne varsa onu Şanlıurfa'mıza getirmeye çalıştık. 12 bin yıllık bu kadim şehrin değerlerinin farkında olarak hizmet ettik. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tekrardan adayımız Zeynel Abidin Beyazgül'e başarılar diliyor, bu görevi bana uygun gören başta liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve tüm parti teşkilatımıza teşekkür ediyorum.